AcasăȘTIRI EXTERNEBulgaria salută nazist în Parlamentul European. „Nu ne spuneți nouă ce să...

Bulgaria salută nazist în Parlamentul European. „Nu ne spuneți nouă ce să zicem și să facem” (VIDEO)

Bulgaria salută nazist în Parlamentul European. „Nu ne spuneți nouă ce să zicem și să facem” (VIDEO)

Angel Dzhambazki, europarlamentar bulgar membru al grupului eurosceptic ECR, a fost filmat în timp ce făcea salutul nazist în Parlamentul European. „Inacceptabil”, a denunțat președintele Parlamentului, care are în vedere sancțiuni.

După ce a vorbit în timpul unei dezbateri despre statul de drept în Polonia și Ungaria, Angel Dzhambazki, din grupul eurosceptic Conservatori și Reformiști Europeni (ECR), a urcat treptele care duc la ieșirea din hemiciclu, s-a întors și a făcut salutul nazist, timp de câteva secunde, înainte de a pleca.

„Trăiască Bulgaria, Ungaria, Europa statelor naționale”

„Nu vă vom permite niciodată să ne spuneți ce trebuie să spunem și ce să facem. Trăiască Bulgaria, Ungaria, Orban, Fidesz și Europa statelor naționale”, a declarat înainte alesul partidului nationalist bulgar VMRO, la pupitrul hemiciclului.

El a calificat pe Twitter drept „abominație” decizia Curții de Justiție a Uniunii Europene care a validat, miercuri, un mecanism, contestat de Varșovia și Budapesta, care permite privarea de fonduri europene a unei țări unde sunt constatate încălcări ale statului de drept, scrie Le Monde.

„Un salut fascist în Parlamentul European este inacceptabil”, a scris pe Twitter președintele PE, malteza Roberta Metsola (PPE, dreapta). „Mă jignește și jignește pe toată lumea din Europa (…) Acest gest face parte din cel mai întunecat capitol din istoria noastră și trebuie să rămână acolo”.

Vicepreședintele PE, italianca Pina Picierno, care a condus dezbaterea la momentul faptelor, declarase mai devreme că instituția va verifica cu ajutorul camerelor „dacă a fost un salut fascist sau nu” și că, dacă este cazul, vor fi luate sancțiuni.

 

author avatar
Tudor Borcea
22.253 afisari

19 COMENTARII

  1. N-a fost niciun salut nazist, se vede in video. A fost un „hai, va pup, pa-pa”. Dar i se cauta nod in papura pentru afirmatiile facute.

  2. S-a ajuns cu exagerarile prea departe , cum nu-ti convine de cineva , spui ca-i antisemit si nazist . vezi oriunde astfel de gesturi , aia de la Bruxeles au inebunit din lipsa de ocupatie

  3. Ia sa ne dati voi cadrilaterul inapoi mai ciumaflecilor….ca tot asa ati pupat papucul lui HITLER in 1940 ca sa luati Durostor si Caliacra.Palatul reginei Maria ce legatura are cu bulgarii?fuck Hitler

  4. Polonia,Ungaria,acum si Bulgaria nu stau capra ca idiotii [tradatorii ] nostri la orice ce vor jegurile de la mUE !

  5. Cred ca nazistii de la UE sunt invidiosi ca cineva le-a furat salutul fara sa plateasca drepturi de autor.Se pare ca urmasele lui Musolinii care au ca model pe Clara Petacci sunt cele mai suparate.

  6. Nu a gresit cu nimic. Parlamentul/comisia si ursula va der pfizer prin gandirea si actiunile lor, sunt mai nazisti ca nazistii.

  7. Și constrângerea cetățenilor la tratamente medicale, mai ales genetice și experimentale, tot la cel mai întunecat capitol al istoriei din groapa de gunoi aparține!

  8. S-au inflamat jigodiile pentru un salut in Parlamentul European? Dar noi, dar copiii nostri, ca ne-ati furat 2 ani din viata? Dar cei a caror viata a fost distrusa de vaccin si lockdown? Mergeti la judecata cu ei si nu va mai fie frica!!!!!!!!

  9. Tot copii nazistilor sunt la butoane M-UE…bulgaru a facut bine ..a demascat salutul pe care il folosesc gunoaiele din conducerea M-UE

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger