AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. „Sancțiunile” UE: Germania nu vrea embargou pe gazele și...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. „Sancțiunile” UE: Germania nu vrea embargou pe gazele și petrolul lui Putin

RĂZBOI ÎN UCRAINA. „Sancțiunile” UE: Germania nu vrea embargou pe gazele și petrolul lui Putin

Miniștrii germani de Finanțe și de Externe s-au pronunțat duminică împotriva interzicerii importurilor de gaze, petrol și cărbune din Rusia, ca parte a noilor sancțiuni legate de invazia Ucrainei.

„Trebuie să fim capabili să menținem sancțiunile în timp”, a explicat șefa diplomației germane, Annalena Baerbock, la postul ARD.

„Nu servește la nimic dacă în trei săptămâni descoperim că mai avem doar câteva zile de energie electrică în Germania și, prin urmare, trebuie să anulăm aceste sancțiuni”, a spus ea.

„Pacea socială” ar fi amenințată în Germania

„Suntem gata să plătim un preț economic foarte, foarte mare”, dar „dacă mâine, în Germania sau în Europa, se sting luminile, asta nu va opri tancurile”, a adăugat Annalena Baerbock în cadrul unui interviu acordat lanțului ZDF.

„Dacă aceste sancțiuni ar pune capăt acestui război, le-aș lua imediat”, a adăugat Baerbock.

Potrivit secretarului american de Stat Anthony Blinken, Statele Unite „discută foarte activ” posibilitatea interzicerii importurilor de petrol rusesc, scrie AFP.

Ministrul german de Finanțe, Christian Lindner, s-a arătat și el sceptic. „Nu trebuie să ne limităm capacitatea de a rezista în timp” și „hotărârea unilaterală a unui embargo ar avea un impact negativ asupra acestei abilități”, a spus el pentru ziarul Bild.

O astfel de interzicere a importului de gaze și petrol din Rusia „ar amenința pacea socială” în Germania, a declarat vineri ministrul ecologist al Economiei, Robert Habeck.

Germania importă din Rusia 55% din gazul său, 42% din petrolul său, precum și cărbune, o dependență pentru care guvernul și-a făcut autocritica de la invazia Ucrainei, dar care va dura ani de zile pentru a o reduce.

Berlinul nu este singura capitală din UE care este foarte reticentă la embargoul asupra combustibililor fosili din Rusia.

Oligarhii rămân țintele

Noile sancțiuni ale G7 împotriva Rusiei ar trebui acum să „afecteze în principal oligarhii” care „au beneficiat de pe urma lui Putin”, a estimat ministrul Finanțelor într-un interviu la postul ARD.

Țările G7 și-au anunțat vineri într-un comunicat de presă intenția de a impune „noi sancțiuni severe” împotriva Moscovei, „ca răspuns la agresiunea rusă” împotriva Ucrainei.

„Cei care au profitat de președintele rus Vladimir Putin și care au furat bogăția poporului rus, în special prin corupție, nu pot profita de averea lor în democrațiile noastre occidentale”, a insistat Christian Lindner.

Moscova trebuie să facă față deja unor măsuri riguroase, care vizează în special izolarea țării de sistemul financiar internațional.

Joi, Statele Unite și Marea Britanie au trecut pe lista neagră noi oligarhi din apropierea Kremlinului, deja vizați de Uniunea Europeană.

Unul dintre cele mai tangibile acte ale sancțiunilor împotriva elitei ruse a fost confiscarea, joi, în sudul Franței, a unui mega-iacht, deținut de o companie legată de șeful gigantului petrolier rus Rosneft.

author avatar
Tudor Borcea
303 afisari

5 COMENTARII

  1. Germani este prietena rusilor. Babetta Merkel si-a tras 2 tevi de gaz, a inchis centralele pe carbune ba chiar mai mult vrea sa inchida si centralele nucleare. Vom fi verzi cu burta goala. Da’ SWIFT-ul de ce nu-l inchideti bre? Ce taine aveti voi cu dictatorul Putin?

  2. GERMANIA ISI CUNOASTE INTERESUL !,SUA IMPORTA URANIU DIN RUSIA !;SWIFT-ul RAMANE DOAR CU NUMELE CA SI SANCTIUNE ,BANII TREC SI PE LANGA !,JOCURILE MURDARE S-AU FACUT DE CAND LUMEA ,NIMIC NU-I NOU ACUM. DOAR LACOMIA AMERICANA SI MINCIUNA I-A IMPINS PE UCRAINIENI LA OBRAZNICIE FATA DE MAMA RODINA !,
    CUM INTODEAUNA FRATELE MAI MARE TREBUIE SA-L ADUCA LA LINIA DE PLUTIRE PE CEL CARE O IA RAZNA ,ASA SI RUSIA II ADUCE AMINTE UCRAINEI CINE ESTE ,CINE A FACUT-O MARE PE UCRAINA SI DIN CE !!, DE CINE-I LEGATA UCRAINA OMBILICAL, GENETIC SI TEHNOLOGIC !!.
    CE CAUTAM NOI INTR-O DISPUTA INTRE TATA SI FICA ??

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger