Cauta

Țara pe care Rusia o înarmează cu rachete nucleare. Putin dă șah NATO

Țara pe care Rusia o înarmează cu rachete nucleare. Putin dă șah NATO

Kremlinul are în vedere contra-acțiuni ca răspuns la posibila desfășurare de arme de către NATO în apropierea granițelor Rusiei, inclusiv arme nucleare amplasate în Belarus, a declarat luni, 20 decembrie, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Anterior, ministrul bielorus de Externe, Vladimir Makei, a declarat că Belarus este gata să găzduiască arme nucleare pe teritoriul său, dacă o amenințare emană din partea NATO.

„Diverse opțiuni sunt disponibile”

Întrebat dacă Rusia ar putea desfășura arme nucleare în Belarus, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin a spus: „Nu este un secret pentru nimeni că desfășurarea diferitelor tipuri de arme în apropierea granițelor noastre, care pot reprezenta un pericol pentru noi, necesită în mod clar pași adecvați pentru a echilibra situația. Diverse opțiuni sunt disponibile”.

Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, a declarat, la rândul său, că Minsk va propune Moscovei să ia astfel de măsuri dacă NATO va desfășura arme nucleare în Polonia, scrie Tass.

Alexandr Lukaşenko a declarat că are nevoie de sistemul rusesc de rachete balistice mobil Iskander, care are au rază de acţiune de până la 500 km şi pot transporta focoase convenţionale sau nucleare.

Președintele rus Vladimir Putin a cerut NATO să se angajeze în discuții de fond pentru a oferi Moscovei garanții de securitate fiabile și pe termen lung. Șeful statului a precizat că Rusia caută garanții legale și judiciare, deoarece Occidentul nu și-a respectat mai anterior promisiunile verbale.

Moscova a transmis vineri că vrea o garanţie obligatorie din punct de vedere juridic din partea NATO că alianța transatlantică va renunţa la orice activitate în Ucraina și în general în estul Europei.

Rusia a prezentat vineri, 17 decembrie, o serie de garanții de securitate pe care le dorește din partea Occidentului, inclusiv promisiuni de a renunța la orice activitate militară în Ucraina și Europa de Est și de a nu extinde mai mult alianța militară NATO.

Exigențele, formulate integral de Moscova pentru prima dată, formează un pachet despre care Rusia spune că este o cerință esențială pentru reducerea tensiunilor în Europa și dezamorsarea crizei din Ucraina.

Ultimele stiri

  • Explozie uriașă la o benzinărie din Roma: cel puțin 20 de răniți – VIDEO
  • Coldea, „șeful cel mare”: Ies la iveală detalii-bombă din rechizitoriul DNA, despre rolul-cheie al fostului numărului 2 din SRI
  • Calcul estimativ. Câți bani pierde un român cu salariu de 4.000 de lei, lună de lună, din cauza scumpirilor
  • Angajații de la casele de pensii au început protestele. „Sporul de condiții vătămătoare nu reprezintă un privilegiu”
  • Probleme în Gara de Nord din Capitală. Panourile de informare și camerele de luat vederi nu mai funcționează
  • Anunț de atribuire UAT Orașul Negru Vodă
  • Caricatura Zilei
  • Horoscop 4 iulie 2025 – Te vei bucura de compania celor care te iubesc
  • Alege ce citești
  • Frenezia listărilor: Hong Kong depășește Wall Street
  • Exit mobile version