AcasăȘTIRI EXTERNERusia aşteaptă un răspuns „urgent” de la SUA privind cererile sale de...

Rusia aşteaptă un răspuns „urgent” de la SUA privind cererile sale de securitate

Rusia aşteaptă un răspuns „urgent” de la SUA privind cererile sale de securitate

Rusia a anunțat luni, 20 decembrie, că are nevoie urgentă de un răspuns din partea SUA la cererile sale ample de securitate și a avertizat din nou cu privire la un posibil răspuns militar, dacă nu vede acțiuni politice pentru a-i reduce îngrijorările.

Moscova, care a speriat Occidentul cu o acumulare de trupe în apropierea Ucrainei, a dezvăluit săptămâna trecută o listă de dorințe de propuneri de securitate pe care dorește să le negocieze, inclusiv o promisiune a NATO că va renunța la orice activitate militară în Europa de Est și Ucraina.

Relațiile Moscova-NATO, la „ora adevărului”

Washingtonul a spus că unele dintre propunerile Rusiei sunt în mod evident inacceptabile, dar SUA vor răspunde în această săptămână cu mai multe propuneri concrete cu privire la formatul oricăror discuţii cu Rusia.

Konstantin Gavrilov, diplomat rus aflat la Viena, a opinat că relaţiile dintre Moscova şi NATO au ajuns la un „moment al adevărului”, scrie Reuters.

„Dialogul trebuie să fie serios și toată lumea din NATO înțelege perfect, în ciuda forței și puterii lor, că trebuie întreprinse acțiuni politice concrete, altfel alternativa este un răspuns militar, tehnic și militar din partea Rusiei”, a spus Gavrilorv, citat de RIA.

Adjunctul ministrului rus de Externe, Serghei Riabkov, a declarat că Moscova nu a primit până acum nici un răspuns din partea Statelor Unite.

„Cred că vor încerca să transforme acest lucru într-un proces lent, dar noi avem nevoie să fie urgent, pentru că situația este foarte dificilă, este acută, tinde să devină mai complicată”, a spus Riabkov.

author avatar
Tudor Borcea
236 afisari

1 COMENTARIU

  1. Bidon prinde fluturi asa ca-ti raspund eu Putine: Nu oferim nimic. Iti dam o ghiulea de-ti sare chelia.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger