Cauta

Record istoric de temperatură în Marea Britanie. Și se așteaptă să fie și mai rău / Ecologiștii sparg geamurile News UK

Record istoric de temperatură în Marea Britanie. Și se așteaptă să fie și mai rău / Cod roșu în tot regatul / Foto: printscreen

Marea Britanie a înregistrat marți, 19 iulie, o temperatură maximă istorică, mercurul ajungând la 39,1 grade în sudul Londrei, a anunțat agenția meteorologică Met Office, în timp ce un val de căldură pune stăpânire pe Europa.

Met Office a precizat pe Twitter că temperaturile din Charlwood, la sud de Londra, au ajuns la 39,1 grade și vor continua să crească în cursul zilei. Precedentul record din Marea Britanie a fost stabilit pe 25 iulie 2019, cu 38,7 grade.

Sunt așteptate peste 40 de grade

Se așteaptă ca marți mercurul să depășească pragul de 40 de grade în Marea Britanie. Ultimul record al temperaturilor ridicate din Marea Britanie a fost stabilit pe 25 iulie 2019, când s-au înregistrat 38,7 grade la Cambridge (sud-est).

Deja luni, în estul Angliei s-au înregistrat 38,1°C, cea mai ridicată temperatură din acest an și a treia cea mai ridicată înregistrată vreodată în Marea Britanie. Iar țara a cunoscut cea mai călduroasă noapte înregistrată vreodată între luni și marți, cu temperaturi care nu au coborât pe alocuri sub 25 de grade, a anunțat Met Office.

Agenția pentru Sănătate și Siguranță din Marea Britanie a emis pentru prima dată cel mai înalt nivel de alertă, avertizând că căldura ar putea pune în pericol chiar și persoanele tinere și sănătoase, scrie Le Journal de Quebec.

Unele școli vor rămâne închise, iar ministrul Transporturilor, Grant Schapps, a declarat pentru BBC că „nu”, sistemul de transport public al țării nu poate face față unei asemenea călduri.

Boris Johnson, criticat, ecologiștii atacă redacțiile

Guvernul a fost acuzat că tratează fenomenul cu ușurință. Premierul demisionar Boris Johnson a fost criticat pentru că a lipsit duminică de la o reuniune de urgență privind criza meteorologică, preferând să participe la o petrecere de adio. Și profesia medicală a condamnat comentariile vicepremierului Dominic Raab, care le-a spus britanicilor să „se bucure de soare”.

În Irlanda vecină, luni, la Dublin au fost 33 de grade, cea mai ridicată temperatură înregistrată din 1887 încoace.

Marți dimineață, activiștii ecologiști din grupul Extinction Rebellion au spart geamurile birourilor News UK, care publică tabloidul The Sun și The Times, pentru a protesta împotriva modului în care este tratat valul de căldură în unele mass-media.

„The Sun a ales să pună pe prima pagină imagini cu femei în bikini, plaje și copii fericiți cu înghețată”, a declarat grupul. Un alt tabloid, Daily Express, a publicat luni titlul „Nu este sfârșitul lumii, stay cool and carry on”.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • Alertă, păziți vistieria: Iohannis a plecat în America!
  • Digitalizarea ANAF, praf și pulbere. Nici aplicațiile banale nu funcționează
  • Obiectivele militare ”pârjolesc” totul în jur. Terenurile din zonă, confiscate, mascat, de stat
  • Bătaie pe Dani Coman. Două rivale de moarte din Superligă îl vor
  • Șeful anticorupție din arbitraj, arestat pentru trafic internațional de droguri
  • Doi vajnici moldoveni pur-sânge tânjesc după regionalizarea României
  • România, sub ocupație economică. Germania, Franța și SUA controlează totul
  • Sindromul Havana – paranoia Occidentului. Ipoteza „Rușii au făcut-o” nu are probe
  • Întrebarea de 9 trilioane de dolari: cine plătește tranziția ecologică?
  • Exit mobile version