AcasăȘTIRI EXTERNEInfern meteo în Marea Britanie. De ce roșcații au acces gratuit în...

Infern meteo în Marea Britanie. De ce roșcații au acces gratuit în cinematografe

Infern meteo în Marea Britanie. De ce roșcații au acces gratuit în cinematografe / Foto: printscreen

În timp ce canicula face ravagii în mai multe țări europene, un lanț de cinematografe din Marea Britanie – țară aflată sub cod roșu de caniculă – a decis să ofere acces gratuit în toate cinematografele sale pentru clienții cu părul roșcat.

Roșcații, mai sensibili la soare

Cei vizați erau așteptați de luni și până marți să vină și să intre în posesia unui bilet de la orice cinematograf Showcase din țară.

Lanțul de cinematografe a luat această decizie pe baza unor studii științifice care au arătat că peroanele roșcate sunt mai sensibile la soare și la căldură decât altele, scrie Le Point.

„În timp ce Marea Britanie se bucură de vremea însorită atât de necesară, știm cât de greu suportă unii oameni căldura”, a explicat Mark Barlow, directorul general al Showcase Cinemas.

Însă după „vremea însorită” Marea Britanie se confruntă cu un val de căldură fără precedent la începutul acestei săptămâni, fiind posibil ca marți să se atingă pragul de 40°C.

O alertă roșie pentru „căldură extremă” a fost instituită de agenția meteorologică britanică. Acest nivel de alertă, care corespunde unui „risc pentru viață”, acoperă o mare parte din Anglia, luni și marți.

author avatar
Tudor Borcea
195 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger