AcasăUtileMeteoMeteo, 27 iulie. Val de căldură. Zonele aflate sub avertizare de caniculă....

Meteo, 27 iulie. Val de căldură. Zonele aflate sub avertizare de caniculă. Maximele din Capitală

Alertă meteo: val de căldură și disconfort termic ridicat! Câte zile e valabil CODUL GALBEN de la ANM și în ce zone/Prognoză specială pentru București

Canicula va afecta, în această a doua zi a săptămânii, mai multe zone din țară. Sunt. așadar, vești nu tocmai bune pentru persoanele care suportă mai greu arșița verii.

Marți, 27 iulie, valul de căldură se va intensifica și se va extinde. Este în vigoare o atenționare COD GALBEN emisă de Administrația Națională de Meteorologie, pentru finalul lunii iulie, luna lui Cuptor, cum mai este ea cunoscută în popor.

Din mesajul meteorologilor, valabil în intervalul 27-31 iulie, reiese că în ultimele zile ale lunii iulie în cea mai mare parte a țării valul de căldură se va extinde și se va intensifica treptat, disconfortul termic va crește, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă, iar temperaturile maxime se vor situa, în general, între 34 și 39 de grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia și Muntenia, se mai menționează în textul atenționării.

foto: meteoromania.ro

Marți, cerul va fi variabil. Se anunță înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara în nord-vestul țării și în zonele montane, unde pe arii relativ restrânse se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, conform romaniatv.net.

Izolat se pot semnala averse torențiale, vijelii și grindină. În această a doua zi a săptămânii, temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 30 și 37 de grade, conform aceleiași surse.

Vremea în București

Pentru Capitală, meteorologii anunță că vremea se va încălzi, va deveni caniculară, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab.Dintr-o prognoză specială pentru București emisă de ANM aflăm că marți temperatura maximă se va situa în jurul a 35-36 de grade Celsius.

96 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger