AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Britanicul Paul Urey, capturat de separatiști, a murit în...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Britanicul Paul Urey, capturat de separatiști, a murit în arest / Londra „nu a făcut nimic pentru el”

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Britanicul Paul Urey, capturat de separatiști, a murit în arest / Londra „nu a făcut nimic pentru el” / Foto: printscreen

Cetățeanul britanic Paul Urey, capturat în aprilie de forțele pro-ruse în estul Ucrainei în cadrul unei misiuni umanitare, a murit în detenție la 10 iulie, au anunțat, vineri, autoritățile separatiste.

„În ciuda gravității infracțiunilor (sale), Paul Urey primea asistență medicală adecvată. În ciuda acestui fapt, având în vedere diagnosticul și stresul, a murit pe 10 iulie”, a declarat pe Telegram Daria Morozova, responsabilul pentru drepturile separatiștilor din regiunea Donețk, asigurând că acesta era un mercenar și nu un lucrător umanitar.

Britanicii „nu au făcut nimic pentru el”

O organizație non-profit cu sediul în Marea Britanie, Presidium Network, a anunțat la 29 aprilie că doi lucrători umanitari pe care îi cunoștea, Paul Urey și Dylan Healy, au fost capturați de armata rusă în sudul Ucrainei în timp ce încercau să evacueze o femeie și doi copii.

Mama lui Paul Urey a declarat că fiul ei se afla într-o misiune umanitară și că suferea de diabet și avea nevoie de insulină, scrie Le Figaro.

Paul Urey, originar din Manchester and Warrington, în nordul Angliei, este descris de rețeaua Presidium ca fiind un familist care nu a servit în armată, dar a petrecut opt ani în Afganistan ca antreprenor civil, în timp ce Dylan Healy a lucrat pentru un lanț hotelier din Marea Britanie.

Daria Morozova a declarat vineri, în publicația sa, că autoritățile britanice știau că Urey era deținut de forțele armate din Donețk, dar că nu au făcut nimic pentru el. Ea l-a acuzat pe decedat că „a condus operațiuni militare, a recrutat și a antrenat mercenari pentru bandele armate ucrainene”. Potrivit acesteia, Urey suferea de diabet, probleme renale, respiratorii și cardiace, precum și de suferință psihologică.

Același teritoriu separatist din Donețk, a cărui independență a fost recunoscută de Moscova chiar înainte de atacul din 24 februarie asupra Ucrainei, a condamnat la moarte alți doi britanici și un marocan pentru mercenariat. Declarația Dariei Morozova nu spune nimic despre Dylan Healy, care a fost capturat în același timp cu Paul Urey, potrivit Presidium Network.

author avatar
Tudor Borcea
477 afisari

12 COMENTARII

  1. Ei nu a facut nimic, l-a neutralizat! Asta era spion, s-a dus in aprilie in UK si s-a intors, dupa a incercat sa treaca in zona rusa sub pretext ca este lucrator in secotr umanitar si a fost si prin siria, irak, afghanistan
    cam pute treaba… in rest, de morti numai de bine

    • Numai de bine pe dracu’, pardon my french!
      Ce caută îmbuibații ăștia în Ucraina? Bolnavi copți, merg în misiuni „umanitare”? Serios? Adică, n-ai tu destule probleme, inclusiv insulina pe care trebuie să ți-o injectezi regulat, și mergi în teatru de război CA SĂ CE?
      Am senzația că „mercenarii” ăștia occidentali din Ucraina vor ceva mai multă adrenalină decât aia de pe trotinetă, așa că s-au gândit ei să câștige războiul, for the fun of it.
      Din partea mea, ducă-se, îmbuibați nenorociți, care cred că Marx a fost băiat bun! Și să-i execute pe toți, pentru că NU E TREABA LOR ACOLO!

      • umanitar se duc ei peste tot, unde fac numai nefacute si totul sa aduca acasa ce pot de pe unde pot., britanicii fac ce au facut toata istoria lor, se duc peste altii sa cotropeasca
        asta era creier de operatiune, asta a facut si prin afghanistan tot asa, under cover, niciun cetatean normal nu se duce prin teatre de razboi aiurea.
        si eu as vrea sa plece toti stainii din ucraina, dar si din alte parti, ca ne descurcam noi si singuri

      • creier sau tortionar, are fata/ochi de sadic, de fapt cred ca asta cam facea, interogatorii neortodoxe gen si eu nu ma insel la oameni, nu are umanitate in ochii aia

          • ei nu sunt dar ei nu se duca sa omoare americani prin mexic ce cauta UK, SUA pe aici? In Marea Neagra etc?
            Distrugerea Ucrainei este opera UK si SUA si Europa ca proasta se lasa distrusa pentru altii
            Rusii duc un raboi legitim, sunt teritoriile lor istorice in care oamenii erau ucisi de aceiasi mercenari britanici, americani si copiii lor, Azov

      • ciudat si ca sunt extrem de putine poze cu el si cu celalalt, curat murdar in era social media

  2. Ba,boule de la 20.29,scrie in stele ca astia trebuie sa isi bage peste tot nasul treburile si razboaiele altora?De fapt acest UK traieste sub aceeasi mentalitate coloniala prin care si-a auto arogat dreptul ca sunt buricul lumii fara sa șe-o ceara nimeni.Bagatul nasului in kurul altora uneori ucide.

  3. Un englezoi pedofil care merita executat,aceste gunoaie de mercenari trebuie pusi la munca grea pe viata in Siberia

  4. Pentru operatiuni de capturare si ostateci cei mai pregatiti raman fortele speciale americane Delta.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger