Cauta

Reapare un virus mortal? Fiole cu variolă, descoperite la un laborator din SUA / FBI, în alertă

Reapare un virus mortal? Fiole cu variolă, descoperite la un laborator din SUA. FBI este în alertă

În timp ce curăța un congelator dintr-o unitate de cercetare a vaccinurilor din Pennsylvania, SUA, un laborant a descoperit mai multe fiole congelate etichetate „variolă”, lansând o anchetă care este condusă de FBI și Centrele pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, CDC.

Doar două laboratoare din lume – un laborator al CDC din Atlanta, Georgia și un laborator de arme biologice din perioada Războiului Rece din Rusia (Siberia) – pot deține în mod legal eșantioane ale acestui virus mortal.

15 fiole, din care 5 cu temutul virus

Un total de 15 fiole – cinci etichetate „variolă” și 10 etichetate „vaccinia” (virusul folosit în vaccinurile împotriva variolei) – au fost descoperite în unitatea aparținând companiei farmaceutice Merck, conform unei alerte „numai pentru utilizare oficială” trimisă către conducerea Departamentului de Securitate Internă marți, 16 noiembrie, scrie Live Science.

„Nu există nici un indiciu că cineva a fost expus la numărul mic de flacoane congelate”, a declarat CDC într-un comunicat. „Lucrătorul de laborator care a descoperit flacoanele purta mănuși și mască de față”.

CDC, partenerii săi de administrativi și forțele de ordine investighează acum problema, potrivit declarației. „Vom oferi mai multe detalii pe măsură ce sunt disponibile”, a adăugat CDC.

Merck operează două facilități majore în Pennsylvania: una la West Point, cel mai mare loc de producție de produse farmaceutice, și alta la Upper Gwynedd, un campus de 90 de acri care găzduiește un laborator de cercetare.

În anii 1950, lucrătorii de la National Institutes of Health au găsit la rândul lor șase fiole cu variolă, în timpul unei mutări. Ulterior, s-a constatat că două dintre aceste fiole conțineau virus viabil, deși nu au apărut cazuri de variolă ca urmare.

Variola este o boală contagioasă  generată de un virus mortal și a ucis de-a lungul timpului sute de milioane de oameni. Totuși, virusul a fost și primul care a fost respins prin vaccinare, când tehnica de inoculare a fost îmbunătățită și popularizată de Edward Jenner, la sfârșitul secolului al XVIII-lea

În 1977, variola a fost total eradicată. De atunci nu s-a mai semnalat nici un caz. Variola este singura afecțiune contagioasă ai cărei germeni au fost total eliminați din mediul natural.

Ultimele stiri

  • Jurnalist român, fost corespondent al unui cunoscut post TV, condamnat la închisoare pentru sex cu minori
  • Scăderea inflației la 5,9% în aprilie a adus ieftiniri majore la produsele alimentare de bază
  • Un autobuz cu zeci de pasageri la bord a căzut într-o prăpastie. Cel puțin 16 morți – VIDEO
  • Ciolacu se arată convins: Firea va câştiga Primăria Generală/„Eu nu am discutat cu Piedone de când…”
  • Imagini bombă! Ludovic Orban, surprins la o petrecere cu vrăjitoarea Sidonia și clanul Fabian!
  • Comunicat de presă Asociaţia Pentru Natură şi Oameni
  • Crimă înfiorătoare în Capitală! Bărbat omorât în bătaie în Crângași. De la ce ar fi pornit conflictul
  • Ciolacu: „Urmează să luăm o decizie în CSAT despre PATRIOT”
  • Ciolacu: „Maia Sandu este singura soluţie europeană şi democratică pentru Republica Moldova”
  • Germania trimite al treilea sistem PATRIOT Ucrainei
  • Exit mobile version