AcasăȘTIRI EXTERNE„Nu suntem șoareci de laborator”. Canadienii, împotriva pașaportului vaccinal

„Nu suntem șoareci de laborator”. Canadienii, împotriva pașaportului vaccinal

„Nu suntem șoareci de laborator”. Canadienii, împotriva pașaportului vaccinal

De la 1 septembrie, locuitorii provinciei Quebec vor trebui să arate dovada vaccinării pentru a merge la restaurante, baruri sau în săli de sport.

Noile măsuri nu sunt pe placul provinciei francofone canadiene astfel că mii de persoane au manifestat, sâmbătă, 14 august, pe străzile din Montreal pentru a protesta împotriva pașaportului vaccinal.

„Dictatură”, „Corpul meu, alegerea mea”

Cei care doresc să mănânce la un restaurant, să iasă la un bar, să meargă la o sală de sport sau să participe la un festival vor trebui să prezinte dovada vaccinării lor de la 1 septembrie.

Mulți oameni au venit împreună cu familiile lor pentru a defila pașnic sub soarele aprins din centrul Montrealului. În mulțime, pancarte care denunțau „dictatura”, „înșelăciunea vaccinului”, „apartheidul sanitar”.

Mai multe femei au venit cu afișe „Corpul meu, alegerea mea”, deturnând sloganul emblematic al mișcărilor feministe după mai 1968, apoi de cel al activistelor dreptului la avort din Statele Unite.

„Ar trebui să fie libertatea tuturor să se vaccineze. Aici, cu pașaportul lor, este un mod de a ni-l impune ”, explică Véronique Whalen, 31 de ani, care a venit cu familia ei. „Pentru copiii mei sunt aici, mi-e teamă pentru ei. Este discriminare”, adaugă ea, scrie 20 Minutes.

Cu steaua lui David pe piept

„Vreau să am dreptul de a alege, este un vaccin experimental, nu au dreptul să mi-l impună”, spune Jacques, un protestatar care nu vrea să-și dea numele de familie pentru că „atunci când cineva este împotriva gândului unic, este vizat”. „Mass-media ne minte, nu-i asculta”, țipă un bărbat în megafon.

Unii manifestanți poartă pe piept și stele galbene cu cuvintele „nevaccinat”. O diversiune și o referire la Shoah văzută și în demonstrațiile din Franța care au stârnit un val de indignare.

În provincia francofonă a Canadei, acoperirea vaccinală este foarte ridicată, deoarece aproximativ 84% dintre locuitorii din Quebec au primit o primă doză de vaccin anti-Covid-19 și 70% sunt complet vaccinați.

author avatar
Tudor Borcea
591 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger