AcasăȘTIRI EXTERNETrump vinde bijuteria familia. Acord de 375 de milioane de dolari

Trump vinde bijuteria familia. Acord de 375 de milioane de dolari

trumpTrump vinde bijuteria familia. Acord de 375 de milioane de dolari

Trump Organisation ar fi ajuns la un acord pentru a vinde hotelul din Washington pentru 375 de milioane de dolari, transmite BBC. Conform vânzării planificate, Trump International va fi redenumit Waldorf Astoria și va fi administrat de grupul Hilton.

Luna trecută, o anchetă a Congresului SUA a constatat că hotelul a pierdut peste 70 de milioane de dolari în timpul președinției lui Donald Trump. Compania fostului președinte american a deschis hotelul pentru public în septembrie 2016.

Trump Organisation, care a cumpărat un contract de închiriere de 60 de ani pentru clădire, a căutat cumpărători pentru hotelul de 263 de camere încă din 2019. Acordul cu firma de investiții CGI Merchant Group din Miami ar urma să fie finalizat în primul trimestru al anului viitor, au declarat surse pentru The Wall Street Journal și Bloomberg.

Clădirea este deținută de Guvernul federal american

Clădirea veche de 120 de ani se află la mai puțin de o milă de Casa Albă pe Pennsylvania Avenue. Trump Organisation a câștigat aprobarea de a reamenaja clădirea istorică Old Post Office în 2012. S-a deschis ca hotel patru ani mai târziu, la doar câteva săptămâni după ce Trump a acceptat nominalizarea Partidului Republican pentru a candida la președinție.

În timpul mandatului lui Donald Trump ca președinte, hotelul a devenit popular printre republicanii care vizitau orașul. Dar a atras și controverse. În 2018, liderii religioși au cerut revocarea licenței pentru băuturi alcoolice , susținând că proprietarul său „nu este o persoană cu caracter bun”.

Trump s-a lăudat cu profituri uriașe

Mai recent, o investigație a Congresului a constatat că Donald Trump a „exagerat enorm” profiturile hotelului când a susținut că acesta a câștigat 150 de milioane de dolari în timpul mandatului său. Comisia din Congresul a spus că hotelul a pierdut, în schimb, mai mult de 70 de milioane de dolari în timp ce el era în funcție.

Raportul a mai constatat că Trump părea să fi „ascuns potențiale conflicte de interese” legate de proprietatea sa asupra hotelului și de rolurile sale de creditor al acestuia și de garant al împrumuturilor terților.

Documentele au arătat că hotelul a primit plăți de 3,7 milioane de dolari de la guverne străine – suficient pentru a acoperi 7.400 de nopți la hotel la un tarif mediu zilnic, potrivit comitetului. Trump Organisation a negat acuzațiile și a numit raportul „înșelător”.

author avatar
Andreea Vlad
351 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger