AcasăȘTIRI EXTERNEFBI, la mâna hackerilor? Agenția guvernamentală, posibila țintă a unui atac cibernetic

FBI, la mâna hackerilor? Agenția guvernamentală, posibila țintă a unui atac cibernetic

FBI a lansat o investigație internă, după ce mii de e-mailuri false au fost trimise populației, sâmbătă dimineață, de pe unul dintre serverele interne. Agenția guvernamentală ia în calcul un  posibil atac cibernetic.

100.000 de mesaje, trimise de pe serverul FBI

Agenția  a declarat că incidentul de sâmbătă dimineața face parte dintr-o „anchetă în curs de desfășurare”, dar nu a oferit alte detalii. Potrivit rapoartelor presei americane, au fost trimise peste 100.000 de e-mailuri.

Falsele mesaje se pretindeau a fi de la Departamentul de Securitate Internă al SUA, și avertizau destinatarul asupra unei presupuse amenințări. Destinatarii erau avertizați că ar fi fost ținta unui „complex atac în lanț” din partea unui grup infracțional cunoscut sub numele de Dark Overlord, arată organizația non-profit anti-spam Spamhaus, citată de BBC.

„Provoacă multe probleme, deoarece anteturile sunt reale, chiar provin din infrastructura FBI”, spune Spamhaus pe Twitter.

Serverul a fost imediat închis de agenții guvernamentali

Într-o declarație oferită presei, sâmbătă, FBI-ul a arătat că știe de incidentul care implică e-mailuri false de la un cont de e-mail @ic.fbi.gov. Agenția a precizat că hardware-ul afectat a fost rapid scos din funcțiune, după ce problema a fost detectată. Publicul este rugat să raporteze guvernului mesajele suspecte venite pe e-mail.

Deocamdată nu se știe dacă e-mailurile au fost trimise de o persoană cu acces autorizat la serverele FBI sau dacă au fost implicați hackeri.

author avatar
Alina Costache
86 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger