Cauta

Reacția Kremlinului după vizita lui Zelenski în SUA. „Consecințe greu de prevăzut”

Reacția Kremlinului după vizita lui Zelenski în SUA. „Consecințe greu de prevăzut” / Foto: printscreen

Potrivit Kremlinului, vizita președintelui ucrainean Volodimir Zelenski la Washington arată că Statele „nu sunt dispuse să asculte Rusia”.

Kremlinul a declarat joi, că vizita președintelui ucrainean Volodimir Zelenski în Statele Unite nu arată „dorința de a asculta Rusia” și că Washingtonul duce un „război indirect de facto” împotriva Moscovei în Ucraina.

„Nu au existat apeluri reale la pace”

„Până în prezent, putem constata cu regret că nici președintele Joe Biden, nici președintele Zelenski nu au spus ceva care ar putea fi perceput ca o potențială dorință de a asculta preocupările Rusiei”, a declarat purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov.

Potrivit lui Dmitri Peskov, nu au existat „apeluri reale la pace” sau „avertismente” americane adresate lui Volodimir Zelenski împotriva „continuării bombardamentelor asupra clădirilor rezidențiale din zonele populate din Donbas”, o regiune din estul Ucrainei controlată parțial de separatiștii pro-ruși și vizată în mod regulat de forțele ucrainene.

„Acest lucru arată că Statele Unite își continuă linia de război de facto și indirect cu Rusia, până la ultimul ucrainean”, a adăugat purtătorul al lui Vladimir Putin, informează Le Point.

Liderul de la Kiev s-a deplasat, miercuri, la Washington, în prima sa deplasare în străinătate de la începutul ofensivei începută de Rusia în Ucraina, în februarie.

În timpul vizitei sale, a primit noi promisiuni de ajutor financiar și militar, inclusiv, pentru prima dată, furnizarea de sisteme de apărare antiaeriană Patriot, spre iritarea Moscovei.

Ambasadorul rus la Wwshington, Anatoli Antonov, a declarat că trimiterea de sisteme Patriot pentru Kiev și sprijinul SUA pentru armata ucraineană reprezintă „o escaladare cu consecințe greu de prevăzut.

Ultimele stiri

  • Răzvan Lucescu – titlul de campion cu cel mai înalt grad de dificultate
  • Primarul Capitalei, Nicuşor Dan: „Am nenumărate lucruri pe care mi le reproşez” – VIDEO
  • Nicolae Ciucă îşi lansează cartea: Sunt gândurile mele despre ce a însemnat tranziția de la om de armată la om politic
  • Incident șocant la Parchetul Vaslui: o angajată ar fi dat foc unor documente şi ar fi încercat să se sinucidă
  • Ce acte trebuie să duci statului dacă vrei o pensie mai mare. Veste de la Simona Bucura-Oprescu
  • Ai grijă unde bei berea la mare! Poţi primi o amendă de 1.500 euro
  • Miron Cozma, audiat la PG: „Care Mineriadă? Toţi îl susţineţi pe Iliescu. Nu a existat Mineriadă”
  • Ayatollahul Iranului amenință: „Dacă avem și cea mai mică dovadă, vom reacționa dincolo de orice imaginație!” (VIDEO)
  • Cât te costă o noapte de cazare la mare cu „Litoralul pentru toţi”. Programul, în perioada 31 mai – 20 iunie
  • Prețuri de lux la restaurantele din București. Cât costă să iei masa în oraș. De banii ăștia, faci un city-break la Milano!
  • Exit mobile version