AcasăȘTIRI EXTERNENoi arme balistice și hipersonice. Mesajul lui Putin către Biden, în timp...

Noi arme balistice și hipersonice. Mesajul lui Putin către Biden, în timp ce Zelenski zbura spre SUA

Noi arme balistice și hipersonice. Mesajul lui Putin către Biden, în timp ce Zelenski zbura spre SUA / Foto: kremlin.ru

Vladimir Putin a promis, miercuri, că va pune la dispoziția forțelor armate ruse toate mijloacele necesare, în special financiare, pentru campania lor militară în Ucraina, unde a dat asigurări că Moscova își va atinge toate obiectivele.

 

Într-un discurs ținut în fața celor mai importanți oficiali militari ruși, și la ora când președintele ucrainean Volodimir Zelenski se îndrepta spre Washington, pentru o întâlnire cu Joe Biden, liderul de la Kremlin a subliniat, miercuri, importanța dronelor în acest conflict și a anunțat că rachetele balistice intercontinentale Sarmat vor fi gata de desfășurare în viitorul apropiat.

O nouă rachetă hipersonică, din ianuarie

Flota rusă va dispune de o nouă rachetă hipersonică la „începutul lunii ianuarie”, a mai spus Vladimir Putin, într-un discurs adresat militarilor ruși. „La începutul lunii ianuarie, fregata Amiral Gorșkov va intra în serviciu cu noile rachete Zirkon, care nu au echivalent în lume”, a declarat președintele rus.

„Capacitățile de luptă ale forțelor noastre armate cresc constant în fiecare zi. Și acest proces, bineînțeles, îl vom dezvolta (…). Vom continua să menținem și să îmbunătățim pregătirea de luptă a triadei noastre nucleare”, a promis el, scrie Le Monde.

„Ceea ce se întâmplă este, desigur, o tragedie, o tragedie comună, dar nu este rezultatul politicii noastre. Este rezultatul politicii unor țări terțe”, a adăugat șeful statului, referindu-se la conflictul din Ucraina.

Putin a adăugat că NATO își folosește toate capacitățile militare împotriva Rusiei și i-a îndemnat pe ofițerii ruși să se bazeze pe experiența lor din Siria.

Luând cuvântul ulterior, ministrul Apărării, Serghei Șoigu, a declarat că este „necesar” să crească numărul de militari la 1,5 milioane și să ridice limita de vârstă pentru serviciul militar, în contextul ofensivei din Ucraina.

„Pentru a garanta îndeplinirea sarcinilor de asigurare a securității militare a Rusiei, este necesară creșterea numărului de militari la 1,5 milioane, inclusiv 695.000 sub contract”, a spus Șoigu, Putin fiind „de acord” cu aceste propuneri. Un decret prezidențial din august prevedea deja o creștere a numărului de combatanți la 1,15 milioane de la 1 ianuarie.

Armata rusă va înființa baze de sprijin naval la Mariupol și Berdiansk, două orașe pe care le ocupă în sudul Ucrainei, a mai anunțat ministrul rus al Apărării.

Pe de altă parte, Kremlinul a avertizat, tot miercuri, că noile livrări de arme americane către Ucraina nu ar face decât să „agraveze” conflictul cu Rusia, în contextul în care președintele ucrainean Volodimir Zelenski este așteptat la Washington.

„Toate acestea duc cu siguranță la o agravare a conflictului și nu sunt de bun augur pentru Ucraina”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președinției ruse. El a mai spus că este puțin probabil ca Zelenski să revină asupra refuzului său de a negocia cu Vladimir Putin după această vizită.

author avatar
Tudor Borcea
653 afisari

5 COMENTARII

  1. ce tot o ardem cu patrioate, cu drone, su arme sofisticate precum si avioane. direct rachete cu incarcatura nucleara! ori la bal ori la spital! bani aruncati degeaba! bombe atomice la discretie si gata! sa-l vad pe orban ca mai spune ceva de trianon, de putin de moldova sau jelinski de basarabia de nord si bucovina 😀

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger