AcasăȘTIRI EXTERNELovitură de teatru: Volodimir Zelenski, așteptat de Joe Biden la Casa Albă....

Lovitură de teatru: Volodimir Zelenski, așteptat de Joe Biden la Casa Albă. Președintele ucrainean va vorbi și în Congres

Lovitură de teatru: Volodimir Zelenski, așteptat de Joe Biden la Casa Albă. Președintele ucrainean va vorbi și în Congres / Foto: Facebook

Volodimir Zelenski este așteptat să călătorească, miercuri, la Washington pentru a fi primit de președintele american Joe Biden la Casa Albă, a declarat marți o sursă informată cu privire la acest plan.

UPDATE 9.15. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski va fi primit miercuri la Casa Albă de Joe Biden înainte de a se adresa Congresului american. Vizita subliniază faptul că SUA vor sprijini Ucraina „atât timp cât va fi nevoie”, a declarat Karine Jean-Pierre, purtător de cuvânt al Casei Albe, într-un comunicat care a oficializat evenimentul.

Volodimir Zelenski este așteptat miercuri la Washington pentru a fi primit de președintele american Joe Biden la Casa Albă, a declarat marți o sursă informată cu privire la acest plan.

Nancy Pelosi a sunat adunarea în Congres

De asemenea, Zelenski are programată o vizită la Capitoliu pentru a se întâlni cu liderii Congresului și pentru a lua cuvântul în cadrul unei sesiuni plenare, a adăugat sursa citată, informează France 24.

Site-ul de știri Punchbowl News, citând nouă surse familiare cu acest subiect, a relatat pentru prima dată că președintele ucrainean este așteptat să viziteze Washingtonul. CNN a relatat că la Casa Albă se fac pregătiri pentru o întâlnire cu Joe Biden.

Din cauza unor probleme de securitate, este posibil ca deplasarea să nu aibă loc sau să fie schimbat programul, a precizat sursa informată despre pregătiri.

Marți seară, președintele Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, a anunțat că miercuri seara va avea loc o sesiune a Congresului, care, a spus ea, va fi axată în special pe „democrație”. Biroul lui Pelosi nu a putut face nici un comentariu imediat cu privire la o posibilă vizită a lui Zelenski.

Liderul de la Kiev a făcut marți o vizită neanunțată la trupele ucrainene din Bahmut, linia de front din estul Ucrainei, pentru a sublinia eșecul Rusiei de a prelua controlul asupra orașului în ciuda ofensivei repetate.

Această vizită a lui Zelenski în SUA, dacă va fi confirmată, are loc într-un moment în care congresmenii americani se pregătesc să voteze un nou pachet masiv de sprijin pentru Ucraina. Se așteaptă ca președintele american să dea undă verde pentru trimiterea rachetelor Patriot, un sistem de apărare antiaeriană deosebit de sofisticat, către Ucraina.

author avatar
Tudor Borcea
272 afisari

6 COMENTARII

  1. O sa primească și ăsta o șapcă ca al nostru o să-i bage pe gît rachete, avioane vechi de 40 ani să plateasca ukraina miliarde încă 20 ani după război. Doar nu l-a chemat doar așa….la un golf. După ce bombardează rușii ukraina, iar ukrainienii bombardează teritoriul ocupat (tot al lor ) va răsări dintre ruine marea pace de împărțire a teritoriului între rusia și america mediata probabil de turci sau chinezi.

  2. Vine si GHISLAINE MAXWELL fata lui AbrahamHoch?Sa spuna cum a vandut rachete nucleare

    • Belgia,Austria,Franta toti sunt implicati cu baroneasaGertrude Fiala-siFeiglErwin din AUgsburg

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger