AcasăȘTIRI EXTERNESUA au decis escaladarea: Sisteme Patriot pentru Ucraina. Casa Albă se implică...

SUA au decis escaladarea: Sisteme Patriot pentru Ucraina. Casa Albă se implică mai direct împotriva lui Vladimir Putin – VIDEO

SUA au decis escaladarea: Sisteme Patriot pentru Ucraina. Casa Albă se implică mai direct împotriva lui Vladimir Putin - VIDEO / Foto: Facebook

Statele Unite, după o lungă perioadă de ezitare, sunt în sfârșit pregătite să răspundă favorabil unei cereri presante din partea Kievului și să furnizeze armatei ucrainene o baterie de rachete Patriot.

Acordul final ar putea fi anunțat chiar săptămâna aceasta, potrivit CNN, după ce secretarul american al apărării, Lloyd Austin, îl va semna și îl va trimite la Casa Albă pentru a primi unda verde finală.

Un pas către o nouă escaladare

În ultimele săptămâni, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut capitalelor occidentale sisteme moderne de apărare antiaeriană, în condițiile în care Ucraina este pusă la grea încercare de intensificarea loviturilor din partea armatei lui Vladimir Putin.

Din octombrie, Rusia și-a intensificat bombardamentele asupra infrastructurii energetice ucrainene. Sistemele Patriot, a căror eficacitate a fost demonstrată pe deplin în ultimii ani în Irak și în Golf, sunt arme care ar putea fi extrem de utile pentru a contracara aceste atacuri.

Cu toate acestea, există încă multe necunoscute cu privire la transferul acestor sisteme către Kiev, care, având în vedere sofisticarea lor, ar marca un angajament sporit al Pentagonului, în timp ce Washingtonul se teme de o escaladare prin implicarea mai directă împotriva Rusiei, notează Le Figaro.

Nu se știe câte rachete vor fi furnizate, unde vor fi amplasate în Ucraina și unde vor fi instruiți utilizatorii ucraineni.

Alți factori care explică reticența SUA de a dota Ucraina cu aceste baterii cu rază lungă de acțiune includ costul lor foarte ridicat, relativa lor raritate în inventarul Pentagonului și timpul îndelungat necesar pentru a-i învăța pe militari cum să le folosească.

Transportat cu camioane, sistemul Patriot este format dintr-un radar capabil să detecteze și să intercepteze automat un avion, o dronă sau o rachetă pe o rază de peste 100 km, un post de supraveghere deservit de trei soldați și o baterie de rachete interceptoare.

De notat că rachetele Patriot sunt deja un element cheie al apărării NATO pe flancul estic.

author avatar
Tudor Borcea
679 afisari

15 COMENTARII

  1. deci nu se lasa, pana nu vor ajunge numeric, la ultimul ucrainian.
    atat nato cat si ue au demonstrat ca nu sunt decat un covor cusut din petice, fiecare petec cu interesul lui. dar mai ales cu interesul de a-i baga pe altii la inaintare si de a-i trimite la moarte sigura. nu conteaza ca mor oameni,ca raman copii orfani, saraci, flamanzi, raniti, mutilati.
    pentru slugile intunericului este nevoie de si mai multi bani, si mai mult armament vandut fraierilor care se omoara fara sa gandeasca la faptul ca au ajuns sa fie folositi ca niste carpe.
    acum rusii sunt tinuti cu batjocura in ucraina, dar dupa ce vor fi nivelat ucraina, cu siguranta vor trage de peticele covorului nato pana ce nato va ajunge o sandrama cazuta odata cu sua si rusia.
    romanii nu au nici un motiv sa se amestece in acest conflict intre atatea puteri nucleare care dupa cum se vede, va duce la prabusirea multor state, america fiind direct vizata.
    Romania trebuie sa evite razboiul, chiar cu pretul sacrificarii clasei politice tradatoare!

  2. Murikanii in loc sa stropeasca focul cu apa ca sa-l stinga, ei arunca si mai multa benzina ca sa fie valvataia cat mai mare. Le convine, ca sunt la 9000 de km departare, noi astia de prin jur avem de suferit, pe ei ii doare la banana.

  3. si acum se pare ca roata sa intors. vom vedea ce bine o sa fie in tarile de vest sclavele sua. in sua e bine ca doar face jocul cu carti trucate.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger