Cauta

Putin recunoaște independența regiunilor Herson și Zaporojia, urmează Donețk și Lugansk. Sărbătoare la Moscova / Reacția furibundă a lui Joe Biden – VIDEO

Putin recunoaște independența regiunilor Herson și Zaporojia, urmează Donețk și Lugansk. Sărbătoare la Moscova / Reacția furibundă a lui Joe Biden - VIDEO / Foto: Kremlin.ru

Președintele rus Vladimir Putin a recunoscut independența regiunilor ucrainene Zaporojia și Herson, potrivit decretelor prezidențiale emise joi seara, în ajunul finalizării anexării acestora de către Rusia.

Președintele rus Vladimir Putin a recunoscut joi, prin decret, independența regiunilor ocupate Hherson și Zaporojia din sudul Ucrainei, deschizând astfel calea integrării lor oficiale pe teritoriul Federației Ruse.

Sărbătoare la Moscova

„Ordon să se recunoască suveranitatea și independența de stat” a acestor teritorii din sudul Ucrainei, a decretat Putin în aceste texte.

Vladimir Putin urmează să prezideze vineri, la Kremlin, o ceremonie de semnare a anexării celor patru teritorii ucrainene unde au avut loc referendumuri de anexare în ultimele zile, în regiunile Donețk, Lugansk, Zaporojia și Herson.

După ce Putin va semna tratatele de aderare a noilor regiuni la Rusia, documentele vor fi înaintate Curții Constituționale a Rusiei. După aceea, Duma de Stat – camera inferioară a parlamentului rus – va trebui să ratifice acordurile, care vor fi apoi trimise la Consiliul Federal, camera superioară a acestuia, pentru aceeași procedură.

Rusia se pregătește să oficializeze vineri, de la ora 12.00, anexarea regiunilor ucrainene Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojia. Vladimir Putin va ține „un discurs important”, adresându-se și Dumei de Stat potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Traficul va fi interzis într-o mare parte a centrului orașului pentru a face loc unui concert, potrivit presei ruse. Este posibil ca președintele rus să-și facă apariția. Liderii politici instalați de Moscova în cele patru regiuni ucrainene au sosit deja în capitala rusă, potrivit presei locale.

Biden: „Niciodată, niciodată, niciodată”

De partea sa, președintele american Joe Biden s-a angajat să nu recunoască „niciodată, niciodată, niciodată” rezultatele referendumurilor „orchestrate de Rusia” în Ucraina.

WATCH LIVE: President Biden hosts the U.S.-Pacific Island Country Summit

„Vreau să fiu foarte clar în legătură cu acest lucru: Statele Unite nu vor recunoaște niciodată, niciodată, niciodată, niciodată pretențiile Rusiei asupra teritoriului suveran al Ucrainei”, a declarat președintele american la un summit la Washington al liderilor insulelor din Pacific.

„Aşa-zisele referendumuri au fost o parodie, o parodie absolută. Rezultatele au fost orchestrate la Moscova”, a adăugat preşedintele Biden, salutând „sacrificiul” ucrainenilor pentru „a-şi salva poporul şi a menţine independenţa ţării lor”.

UE și Kievul au denunțat deasemenea aceste referendumuri, pe care le consideră ilegale, ilegitime și fără valoare de drept.

 

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version