AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. SUA continuă să susţină Kievul / Un nou ajutor...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. SUA continuă să susţină Kievul / Un nou ajutor militar, de 1,1 miliarde $

racheteRĂZBOI ÎN UCRAINA. SUA continuă să susţină Kievul / Un nou ajutor militar, de 1,1 miliarde $

Statele Unite pregătesc un nou pachet de arme în valoare de 1,1 miliarde de dolari pentru a fi trimise Ucrainei, care va fi anunțat în curând, au declarat marți oficialii americani, în timp ce Washingtonul așteaptă rezultatul a ceea ce numește referendumuri „false” în Ucraina.

Pachetul va fi cea mai recentă tranșă de armament pentru Ucraina, care încă luptă cu forțele ruse în est. Oficialii au declarat, sub rezerva anonimatului, că pachetul va fi anunțat în zilele următoare.

Noi sisteme Himars trimise Ucrainei

Pachetul va include sisteme de lansare HIMARS, muniții însoțitoare, diverse tipuri de sisteme de contra drone și sisteme radar, împreună cu piese de schimb, instruire și suport tehnic, a spus o sursă din Pentagon.

Senatorii americani au susținut „în număr mare” cererea Casei Albe de a acorda asistență militară suplimentară de 11,7 miliarde de dolari pentru Ucraina. Aceste fonduri ar trebui incluse într-o lege de cheltuieli care va fi finanțată de Guvernul federal, până la jumătatea lunii decembrie, a declarat sursa citată de AP.

Ambele Camere ale Congresului trebuie să aprobe proiectul de lege până la sfârșitul zilei de vineri, care este sfârșitul anului fiscal în SUA, pentru a preveni o sistare parțială a activităţii guvernului.

author avatar
Andreea Vlad
453 afisari

3 COMENTARII

  1. Pasul facut de americani prin atacarea gazoductelor ce puteau alimenta Germania va determina o reactie a Germaniei in saptamanile urmatoare ,iar cei care o vor resimti primii vor fi ucrainienii. Germania va putea salva in extremis situatia si redeschiderea conductelor vechi prin Ucraina doar pacificand Ucraina in favoarea Rusiei .
    CUM ?,cel mai simplu taind orce cale de transfer de echipament catre Ucraina.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger