Cauta

Putin își pregătește arma supremă. Rusia testează racheta ce poate înconjura Pământul / Consecințe catastrofale pentru Ucraina și NATO – FOTO&VIDEO

Putin își pregătește arma supremă. Rusia testează racheta ce poate înconjura Pământul / Consecințe catastrofale pentru Ucraina și NATO – FOTO&VIDEO

Rusia se pregătește să efectueze un alt test cu racheta sa de croazieră cu propulsie nucleară experimentală, 9M730 Burevestnik, în Arctica. În cazul în care această armă ar deveni operațională, consecințele ar putea fi catastrofale pentru dușmanii Kremlinului.

Observațiile de survol deasupra arhipelagului rusesc Novaia Zemlea din Arctica, au obținut dovezile unui temut test de armament. Se pare că acolo sunt testate rachete cu propulsie nucleară Burevestnik.

O rază de acțiune nelimitată

După cum scrie Der Spiegel, această „armă miraculoasă” a președintelui rus Vladimir Putin ar putea fi decisivă pentru cursul războiului din Ucraina – cu condiția, bineînțeles, ca ea să fie operațională.

Russia To Resume Test The SSC-X-9 Skyfall Burevestnik missile Unstoppable weapons of russia!

Fotografiile din satelit nu sunt de bun augur. Potrivit imaginilor, un nou test este iminent. Analistul și expertul în domeniul apărării Tony Roper a observat imaginile și a ajuns la concluzia că o rachetă de croazieră 9M730 Burewestnik este pregătită pentru a fi folosită pe insulă. În Occident, această rachetă este cunoscută sub cod NATO „Skyfall”.

Sistemul de propulsie al rachetei este alimentat cu energie nucleară, ceea ce înseamnă că fiecare test al rachetei lasă o urmă radioactivă. Forța nucleară conferă armei o rază de acțiune practic nelimitată. Potrivit informațiilor rusești, rachetele de acest tip sunt capabile să înconjoare Pământul de mai multe ori.

Russia's Skyfall missile that can circle the earth for years with unlimited range!

Expertul în armament H I Sutton explică pe Twitter: „Sistemul nu numai că este alimentat cu energie nucleară, dar poate fi echipat cu un focos nuclear – și astfel, teoretic, poate provoca daune serioase”.

Având în vedere ultimele amenințări ale lui Putin privind posibilul recurs la arme nucleare, aceste informații nu sunt de natură să calmeze temerile Occidentului.

Dacă rușii reușesc să folosească această rachetă în mod controlat, ar putea avea consecințe catastrofale pentru războiul din Ucraina. Printre caracteristicile rachetei Burevestnik, potrivit armatei ruse, se numără manevrabilitatea și altitudinea joasă, ceea ce ar face să fie greu detectabilă de către sistemele de apărare antirachetă inamice, scrie Blick.

„Arma minune” anunțată de Putin?

Până acum, însă, niciun test rusesc al rachetei Burevestnik nu a avut succes, scrie Der Spiegel. Serviciile secrete americane raportează că cel mai lung zbor de testare a durat două minute.

Testele efectuate ar fi lăsat urme îngrijorătoare. De exemplu, în timpul unui zbor de testare eșuat în octombrie 2017, ruteniu a fost eliberat în atmosferă, la sud de Urali.

Aproximativ un an mai târziu, în octombrie 2018, una dintre rachete a eșuat în mare, după cum a relatat la acea vreme ziarul ucrainean Svoboda. Pe 8 august 2019, se pare că a avut loc chiar un accident nuclear. Șapte persoane au murit și o cantitate semnificativă de radioactivitate a scăpat în aer.

Russia's Most Secret Nuclear Missile Explodes? The Skyfall Accident

Într-un discurs difuzat la 22 noiembrie 2019, Putin a vorbit despre finalizarea și perfecționarea unei noi arme. Posesia acestuia ar garanta „suveranitatea și securitatea Rusiei pentru decenii de acum încolo”.

Ultimele stiri

  • Poza Zilei
  • Horoscop 8 mai 2024 – Astăzi veți proiecta ceva despre voi
  • Un militant ecologist din Germania se află de 2 luni în greva foamei
  • Mai multe cutremure de gradul 4, produse în România
  • Iohannis se întâlnește astă seară cu Joe Biden
  • Florin Piersic, transferat de la Cluj în Capitală
  • Europa, all-in pe război! România, piață de desfacere pentru vechiturile Vestului
  • Febra materiilor prime critice. UE obligă statele să răscolească pământurile
  • S-a schimbat Covidul. Autoritățile europene cer un nou vaccin
  • Cele mai recente informații despre starea de sănătate a actorului Florin Piersic, internat la Cluj
  • Exit mobile version