Cauta

Pentagonul ridică alerta la roșu. Rusia își intensifică activitatea în Europa de Est

Pentagonul ridică alerta la roșu. Rusia își intensifică activitatea în Europa de Est

Pentagonul este în stare de alertă, după ce a constatat o creștere a activităților Rusiei în Europa de Est şi Arctica, săptămâna aceasta, ceea ce reprezintă o nouă provocare pentru tânăra administrație Biden, au declarat oficiali militari.

Comandamentul forțelor SUA din Europa și-a ridicat statutul de alertă la cel mai înalt nivel după reluarea luptelor dintre separatiștii susținuți de ruși și soldații ucraineni în regiunea Donețk din estul Ucrainei, marcând sfârșitul unui încetări a focului din iunie 2020, și după ce forțele ruse au început să consolideze echipamente militare de-a lungul frontierei.

În același timp, avioanele NATO au intervenit de zece ori numai în ziua de luni pentru a intercepta un număr neobișnuit de mare de zboruri rusești de avioane de vânătoare și bombardiere în apropierea spațiului aerian aliat.

Și, săptămâna trecută, trei submarine rusești purtătoare de rachete au străpuns împreună gheața Arcticii, o nouă demonstrație de forță într-o regiune în care forțele americane întâmpină dificultăți să ajungă, scrie Politico.

Reafirmarea puterii Moscovei la scară globală

Generalul Glen VanHerck, șeful Comandamentului Nordic al SUA, care este responsabil pentru apărarea internă a țării, a recunoscut recenta creștere a agresiunii rusești, subliniind eforturile Moscovei de a „reafirma influența sa pe o scenă globală”.

În special, interceptările aeriene rusești de astăzi sunt mai „complexe” decât în ​​trecut, a spus VanHerck, menționând că operațiunile implică adesea mai multe puncte de acces și mai multe aeronave care stau în zonă mai mult timp.

Creșterea recentă a activității Rusiei prezintă o nouă provocare de politică externă pentru noua administrațiea lui Joe Biden, chiar dacă președintele s-a angajat să aibă o linie mai dură cu Vladimir Putin decât a făcut-o Donald Trump,a cărui relație cu președintele rus a dus la acuzații că a fost „moale” cu Moscova.

Președintele Joe Biden și-a semnalat deja poziția mai dură, caracterizându-l pe Putin drept „ucigaș”. De asemenea, Biden a aprobat recent un ajutor militar suplimentar, în valoare de 125 de milioane de dolari, Ucrainei .

Biden are o lungă istorie în susținerea sprijinului pentru Ucraina, în special după ce Rusia a invadat Crimeea în 2014. În calitate de vicepreședinte și principalul emisar al administrației Obama la Kiev, Biden a vizitat țara de șase ori și a petrecut ore întregi la telefon cu liderii săi.

 

 

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • CLANUL magistrați, interlopi, politicieni!
  • Englezii s-au săturat de VAR și votează pentru eliminarea lui din fotbal!
  • Răzvan Lucescu a cucerit Atena!
  • Deputații pun la colț Comisia Europeană. Captarea CO2 pune în pericol așezările umane
  • Economia internetului, amenințată de inteligența artificială
  • Centrele de date: Big Tech pune la bătaie miliarde de dolari
  • Ne-am aranjat. MApN vrea să plătească în avans armamentul și să renunțe la orice fel de garanții
  • România, hub logistic regional: direcție cheie asumată de Guvernul Ciolacu
  • JO 2024: lamele de scrimă ale campionilor sunt făurite manual. Meseria “atipică”
  • Exit mobile version