AcasăȘTIRI EXTERNEArmata SUA comandă de la Microsoft căști de realitate augmentată. Uriaș contract...

Armata SUA comandă de la Microsoft căști de realitate augmentată. Uriaș contract de 22 de miliarde de dolari

Armata SUA comandă de la Microsoft căști de realitate augmentată. Uriaș contract de 22 de miliarde de dolari/Foto: army.mil

Armata SUA a anunțat miercuri un contract masiv de aproape 22 miliarde de dolari cu Microsoft pentru a furniza căști de realitate augmentată forțelor de luptă la mică distanță.

IVAS sau Sistemul Integrat de Augmentare Vizuală, pe care Microsoft îl dezvoltă cu armata SUA de trei ani, reprezintă o comandă de 21,8 miliarde de dolari în decurs de zece ani, a declarat Departamentul Apărării al SUA. Un prim contract este de cinci ani, reînnoibil pentru cinci ani.

Acest dispozitiv integrează ochelarii de realitate augmentată HoloLens, deja aflați de pe piață, cu servicii informative la distanță („cloud”). „Oferă forțelor de luptă o conștientizare situațională mai bună, permite schimbul de informații și luarea deciziilor într-o varietate de scenarii”, a declarat Alex Kipman, manager tehnic Microsoft, într-o postare pe blog.

„Această comandă aduce IVAS-ul în stadiul de producție și punere în rapidă în serviciu pentru a oferi capacități de nouă generație pentru vizionare nocturnă și capacități de localizare forțelor de luptă apropiată”, se arată într-o declarație a Ministerului Apărării.

Un afișaj montat pe cască, folosit de soldați pe teren și la antrenament, profită de senzorii de viziune nocturnă și de viziune termică pentru a lua decizii tactice și pentru a angaja ținte, a spus Ministerul Apărării. Hărțile și informațiile pot fi proiectate prin ochelari.

Strânse legături Microsoft-Pentagon

Acest contract întărește și mai mult legăturile dintre gigantul tehnologic Microsoft, cu sediul la Redmond, Washington, în vestul Statelor Unite, și armata SUA.

În septembrie anul trecut, Pentagonul și-a menținut alegerea de a atribui mega-contractul „cloud”, în valoare de 10 miliarde de dolari, companiei Microsoft și nu Amazon, în ciuda protestelor din partea gigantului comerțului online, care l-a acuzat pe fostul președinte Donald Trump de favoritism și a contestat hotărârea în instanță.

 

author avatar
Tudor Borcea
256 afisari

1 COMENTARIU

  1. Cu siguranta sectia de interventii rapide Onesti cat si Sectia 16 vor fi zapaciti de asemenea casti.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger