AcasăȘTIRI EXTERNECrimeea. Noi sancțiuni pentru oamenii lui Putin

Crimeea. Noi sancțiuni pentru oamenii lui Putin

Crimeea. Noi sancțiuni pentru oamenii lui Putin/ Foto: Facebook

Guvernul canadian a anunțat noi sancțiuni împotriva a doi oficiali ruși și a patru companii din Rusia, în semn de protest împotriva „anexării și ocupării ilegale” a Crimeei de către Moscova.

Aceste noi măsuri, anunțate în colaborare cu Australia, sunt în concordanță cu cele luate recent de Uniunea Europeană și Marea Britanie, informat Ministerul canadian de Externe într-un comunicat.

Sancțiunile impun în special înghețarea activelor și interzicerea tranzacțiilor în Canada pentru doi oficiali ruși, Alexandr Ganov și Leonid Rișenkin.

Alexandr Ganov conduce o companie care operează servicii feroviare între Rusia și Peninsula Crimeea, în timp ce Leonid Rișenkin a supravegheat construcția unui pod cu autostradă peste strâmtoarea Kerci.

„Rusia a ignorat în mod sistematic, și asta de șapte ani, apelurile comunității internaționale de a pune capăt încălcărilor suveranității și integrității teritoriale ale Ucrainei, precum și a dreptului internațional”, a declarat Marc Garneau, șeful diplomației canadiene, citat de AFP.

Peste 440 de sancțiuni canadiene, din 2014

Conflictul dintre combatanții separatiști sprijiniți de rusi și trupele ucrainene s-a soldat cu peste 13.000 de vieți pierdute, din 2014, când Rusia a anexat Crimeea și forțele proruse din estul Ucrainei s-au răzvrătit împotriva Kievului.

Din 2014, Canada a sancționat peste 440 de oficiali și entități legate de această criză, de multe ori în colaborare cu aliații săi.

Ottawa anunțase deja săptămâna trecută sancțiuni împotriva a nouă oficiali ruși pentru a protesta împotriva tratamentului aplicat de Moscova principalului critic și opozant al lui Vladimir Putin, Alexei Navalnîi.

author avatar
Tudor Borcea
267 afisari

7 COMENTARII

  1. Borceo ,ai uitat sa adaugi cea mai drastica sanctiune:li se vor lua caii de la bicicleta.Asta e chiar grav.Se vede ca ai facut scoala cu Chifu,Fota ,Radu Tudor si toata clica anal-isti de politica externa.Impostura si tradarea intereselor Romaniei a fost lasata pe maini bune.

  2. Odata ce faci cadou ceva nu mai iei inapoi.
    Stii daca Rusia era insulele Feroe intelegeam. Dar e tara cea mai vasta de pe Terra…
    E ca atunci cand ai o iubita si ii dai un inel cu safir. Dupa ani relatia se raceste dispare si apare separare. Atunci te napustesti ai iei inul dai palme si stai pe taburete in hol si te joci cu el mereu…

  3. La fel si cu Basarabia.
    Daca țarii ne-au harazit-o cadou, a trebuit sa o ocupe badaranul Stalin.

  4. Nu Stalin e de vina ci impotenta si mult laudata casa regala de catre propaganda alogena postdecembrista [Romania era condusa de mult laudatul Mihai de Hohenzollen] si la fel de impotenta clasa politica ,inaintasa liberarilor si usr-istilor de azi.Stalin a simtit ca veriga slaba Romania ,plina de parteneri din Vest,ca si azi este un sat fara caini .Ce faceau romanii cand li se fura Basarabia?Doar se vaicareau .Raspunsul clasei conducatoare de atunci a fost evacuarea peste Prut a intelectualilor si administratiei .Romania nu avea cu ce sa se apere ,ca si astazi partenerii strategici ne mancau de bani ,aur si toate cele si ne dadeau niste pusti si tunuri ramase prin depozite din primul razboi sau chiar mai vechi.Chiar suntem atat de dobitoci si nu observam ca istoria se repeta?In caz de ,Doamne fereste,un razboi in Estul Europei Rusia lui Putin ne va manca cu fulgi cu tot.Americanii vor fi departe la fel ca in 1945.Nu mai fiti prosti,ce dracului.

  5. Erata:cu scuzele de rigoare ,rege era Carol al II-lea ,dar imi mentin pozitia,nici Mihai nu a rupt gura targului.Si el ,precum Romania ,a fost abandonat de partenerii numiti azi strategici.

  6. Pai tu ce faci prima cand vezi ursu caa manca zgomotos gogonele in beci?
    Ghidul celui cara a prins ursul in beci~
    1-suni la 112
    2-daca ai arme… Impusca-l
    3-fa o alianta de sateni sa-l haituiesti
    fi convins ca e dus dincolo de liziera sa nu vina iar la han…
    4 fi convins ca folosesti munitie de urs nu de gaşte
    5 nu cauta semnal daca nu ai nu ai
    6 nu cauta in alte sate aliante
    7fi convins ca ai speriat ursul pana la iarna
    8cauta un haitas adevarat care sa ordone cu sange rece – sateni haituiti beciul cu urs!
    9 rememoreaza curajul strabun
    10din 100
    Sa nu intorci spatele.!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger