Cauta

Germania: „Erdogan, un șobolan de canalizare”. Berlinul detonează un război diplomatic cu Turcia / Ambasadorul, chemat la MAE turc

erdogan

Erdogan ține partea Rusiei. Președintele turc, prima reacție după atacul cu rachete asupra Poloniei / foto: Reuters

Ministerul de Externe al Turciei l-a convocat marți pe ambasadorul Germaniei la Ankara, după ce vicepreședintele Bundestagului l-a comparat pe președintele turc Recep Tayyip Erdoğan cu un „șobolan de canalizare”.

 

„Condamnăm în termenii cei mai fermi declarațiile jignitoare făcute de Wolfgang Kubicki, vicepreședintele Parlamentului federal al Germaniei, despre președintele nostru”, a declarat ministerul turc într-un comunicat, adăugând că remarcile „indecente” au demonstrat „nivelul politic și moral al lui Kubicki”.

„Un șobolan e o creatură drăguță, dar vicleană”

Kubicki făcea campanie pentru partidul său, Partidul Liber Democrat, un membru junior al coaliției germane de guvernare, în Saxonia Inferioară, luni, când le-a spus susținătorilor că Germania nu ar trebui „să își deschidă din nou brațele” unui potențial nou val de refugiați care ar putea ajunge în țară, despre care a spus că s-ar putea întâmpla din cauza lui „Erdoğan, șobolanul de canalizare”, scrie Politico.

Ulterior, Kubicki a declarat că a făcut aceste remarci cu referire la numărul tot mai mare de migranți fără documente care se deplasează din Turcia pe așa-numita rută balcanică spre Germania, adăugând în același timp că „un șobolan de canalizare este o creatură mică, drăguță, dar în același timp inteligentă și vicleană, care apare și în poveștile pentru copii”, cum ar fi și în filmul de animație „Ratatouille”.

În cadrul aceluiași eveniment de luni, Kubicki a respins, de asemenea, apelurile altor membri ai partidului său pentru ca Germania să facă livrări rapide și cuprinzătoare de arme către Ucraina. Kubicki este cunoscut pentru declarațiile sale provocatoare și pentru adoptarea unei poziții percepute ca fiind mai blânde față de Rusia. Luna trecută, el a cerut reactivarea gazoductului Nord Stream 2 dintre Rusia și Germania, ceea ce a stârnit critici puternice din interiorul propriului său partid.

Insultarea președintelui este o infracțiune penală în Turcia, iar Ankara are un istoric de reacții puternice la comentariile negative despre președintele său din străinătate: În 2016, Ankara a depus două plângeri legale împotriva comediantului german Jan Böhmermann, după ce acesta a citit în emisiunea sa TV un poem care îl insulta pe Erdoğan.

Ultimele stiri

  • Planuri de călătorie date peste cap. Zeci de oameni au ratat zborul Cluj Napoca-Paris. Ce s-a întâmplat la aeroport
  • Polițiști înjurați și amenințați de mai mulți indivizi, în plină stradă. Imaginile publicate de Sindicatul Europol – VIDEO
  • Ciucă: „Șansa PNL este să aibă candidat la președenție”
  • SUA avertizează că nu acceptă un joc la două capete al Chinei. Ori cu occidentul, ori cu rușii!
  • VIDEO| Putin și Xi își anunță frăția și condamnă Statele Unite
  • Guvernul mai împrumută 1,3 miliarde!
  • Poza Zilei
  • Alege ce citești
  • CLANUL magistrați, interlopi, politicieni!
  • Englezii s-au săturat de VAR și votează pentru eliminarea lui din fotbal!
  • Exit mobile version