AcasăȘTIRI EXTERNELiderul opoziției din Germania denunță „turismul social” al refugiaților ucraineni / „Este...

Liderul opoziției din Germania denunță „turismul social” al refugiaților ucraineni / „Este nedrept, mulg statul”

Liderul opoziție din Germania denunță „turismul social” al refugiaților ucraineni / „Este nedrept, mulg statul” / Foto: printscreen

Liderul opoziției germane, Friedrich Merz, i-a acuzat pe refugiații ucraineni că profită de sistemul de asistență socială din Germania, cerând protecție în această țară, primind beneficii și apoi întorcându-se în Ucraina.

„Ceea ce vedem este turism social din partea acestor refugiați în Germania, apoi înapoi în Ucraina, în Germania, înapoi în Ucraina”, a declarat Merz, liderul partidului de centru-dreapta Uniunea Creștin Democrată (CDU), într-un interviu acordat postului de televiziune Bild.

„Avem aici o problemă care se înrăutățește”

El a adăugat că „un număr mare” din cei peste 1,1 milioane de refugiați ucraineni înregistrați în Germania „mulg statul”. „Avem aici o problemă care se înrăutățește”.

Guvernul german nu are statistici care să arate dacă și în ce măsură abuzurile pe care Merz le pretinde au loc cu adevărat. Merz, care a preluat conducerea partidului anul trecut, după ce acesta a pierdut controlul cancelariei pentru prima dată în ultimii 16 ani, a declarat că este „nedrept” ca statul să plătească pentru încălzirea locuințelor refugiaților și ale beneficiarilor de ajutor social germani, într-un moment în care mulți germani din clasa muncitoare nu își pot permite facturile la energie, scrie Politico.

„Este nedrept și populația are dreptate să considere aceastră situație nedreaptă”, a spus el. Comentariile lui Merz vin în contextul în care germanii au devenit din ce în ce mai îngrijorați de impactul pe care războiul din Ucraina îl are asupra economiei lor și, în special, asupra prețului energiei.

Țara se pregătește pentru o iarnă grea pe fondul creșterii galopante a prețurilor la gaze, care se așteaptă să se dubleze cel puțin pentru multe gospodării. Aproximativ jumătate dintre gospodăriile germane își încălzesc locuințele cu gaze.

Tonul populist al comentariilor lui Merz, care se aliniază mai mult cu retorica partidului pro-rus Alternativa pentru Germania, marchează o schimbare pentru partidul său de centru-dreapta, care a susținut anterior eforturile guvernului de a sprijini ucrainenii care fug de război. Cu toate acestea, având în vedere frustrarea publicului față de modul în care guvernul a gestionat iminenta criză energetică, Merz pare să vadă o oportunitate politică în a viza refugiații.

Întrebat dacă politicile Germaniei privind refugiații trebuie să fie mai stricte, Merz a spus că întregul sistem de migrație al guvernului este „inconsecvent și a cerut „limite stricte” pentru numărul de nou-veniți.

author avatar
Tudor Borcea
667 afisari

17 COMENTARII

  1. „slava hucrina” pînă le dă borșul pe nas friților. Nu le ajungeau copii lui mercheleasa, ălea cîteva milioane, i-au mai chemat și pe ciolovecii ăștia răpănoși.
    „SLAVA” pînă-i ruinează dacă-s dobitoci!

    ORICUM, SĂ BOICOTEZE TOT CE-I BUN, IEFTIN ȘI SIGUR DE LA MUJICI ȘI SĂ CUMPERE CE-I SCUMP, PROST ȘI NESIGUR DE LA AMERLOCI!!! „SLAVA HUCRAINA”!!

  2. Pai si ceilalti din alte parti care au venit si stau pe beneficii, cum sunt? Asta ati vrut cu ucraina, ati incurajat sa vina refugiati, asta aveti. ori, ori, nu se poate altfel.

  3. Lista e lunga…Slava Afghanistan…slava Siria…Slava Irak……Slava Libia….acum Ucraino-stan…Deja e o lista lunga…chiar asa nu vedeti padurea…peacuitul in ape tulburi…singurii care profita sunt globalistii oligarhii adica grupul soros
    Daca30 de ani ai stat capra si nu te ustura fundul inseamna ca-ti place….scoate-o din fund si spal-o cu limba…suge licurixiul

  4. @ Ăștia de la apus, occidentalii, întrețin totuși senzația aia de „bunicuță”, cu bunătăți pregătite, care așteaptă și Scufița Roșie și lupul și vânătorul, ?

  5. Eu ne cred ca se intorc in Ucraina, cel putin nu pana nu se face pace acolo. Cainele nu pleaca de la macelarie.

  6. Cum sa primesti pe acesti viermi nazisti aceste rebuturi ale Europei ucraineni refugiati ,aceste gunoaie trebuie deportate la gunoiul drogat Jeglensky ,iar occidentul sint niste fraieri de zeci de ani i au de la gura poporului si dau la gunoaiele de refugiati ,isi merita soarta acesti sclavi ,naivi occidentali

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Din aliaţi, duşmani? Nicolae Ciucă a anunţat ce s-ar putea întâmpla între el şi Marcel Ciolacu la alegerile prezidenţiale 2024

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, susține că trebuie găsită cea mai bună soluție pentru problemele actuale din România.Asta ar însemna, conform liderului liberal, inclusiv o...

Vânt puternic în mai multe zone din țară. Avertizare de la ANM – HARTA/Cum va fi vremea în București

Vântul va avea intensificări, vineri, în cea mai mare parte a țării. Rafalele vor fi mai puternice la munte, în zona înaltă. Meteorologii au...
proger