AcasăȘTIRI EXTERNECare sunt „consecinţele” stabilite deja de Kremlin asupra securităţii zonelor anexate în...

Care sunt „consecinţele” stabilite deja de Kremlin asupra securităţii zonelor anexate în Ucraina

Care sunt „consecinţele” stabilite deja de Kremlin asupra securităţii zonelor anexate în Ucraina

Kremlinul anunţă că „referendumurile” de anexare care se încheie marţi în patru regiuni ucrainene vor avea „consecinţe” profunde asupra acestor teritorii, mai ales în domeniul securităţii.

În aceste teritorii vor avea loc schimbări cardinale din pucnt de vedere juridic, din punct de vedere al dreptului internţaional şi din cauza consecinţelor respectării (măsurilor luate) în vederea asigurării securităţii”, a spus Dmitri Peskov.

Votul nu este recunoscut de Occident

Patru regiuni din Ucraina aflate sub ocupație rusă derulează, începând de vineri, 23 septembrie, referendumuri privind aderarea la Federația Rusă, votul fiind condamnat de Occident, care îl consideră nelegitim şi premergător unei anexări nelegale.

Ucraina şi aliaţii săi au precizat că nu vor recunoaşte rezultatele votului din provinciile Lugansk, Doneţk, Herson şi Zaporojie, reprezentând aproximativ 15% din teritoriul ucrainean.

Ce sunt întrebaţi ucrainenii la referendum

Rezidenţii regiunilor ucrainene Zaporijie şi Herson sunt întrebaţi dacă sunt „în favoarea secesiunii de regiunea din Ucraina, crearea unei ţări independente şi aderarea ulterioară la Rusia ca subiect a federaţiei”.

Oamenii pot vota „Da” sau „Nu”.

author avatar
Andrei Ștefan
512 afisari

5 COMENTARII

  1. Il doare pe mujicul Putin in gaura ass-ului ca Occidentul nu-i recunoaste anexarile
    Nici noi nu recunoastem raptul teritorial al Serbiei ,dar asta nu inseamna ca acesta nu-i recunoscut de cei ce conteaza in principal de criminalii ce bombardau Belgradul .

  2. Anexarea e o miscare strategica. Rusia din agresor devine agresat. Ca multe alte lucruri totul este relativ, dar dupa gandirea lor si Romania ar fi trebuit sa ia apararea romanilor din Ucraina in atatea ocazii

  3. In 1997 ,Romania ,adica agentii CIA ,Tapul si Bursucul au semnat cu doua maini cedarea teritoriilor romanesti catre Ukra.Razboiul de acum a fost pregatit demult numai prostii cred ca se lupta doar Putin cu Zelensky.

  4. Cand americani au rupt Serbia, si au facut referendumuri ilegale, era democratic. Cand putin face același lucru, este tiranie si represiune. Ce țara de oi suntem

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger