AcasăȘTIRI EXTERNE„Caravana Luminii” se îndreaptă spre Europa. Unde au ajuns cei 100.000 de...

„Caravana Luminii” se îndreaptă spre Europa. Unde au ajuns cei 100.000 de migranți cu care Turcia amenință Grecia și, mai nou, Bulgaria

„Caravana Luminii” se îndreaptă spre Europa. Unde au ajuns cei 100.000 de migranți cu care Turcia amenință Grecia și, mai nou, Bulgaria / Foto: printscreen

Un grup de traficanți turci se află în spatele „Caravanei Luminii”, noul val de refugiați, grupul este activ din 2015 și ar avea legături puternice cu Ankara

Autoritățile din Grecia sunt pe urmele persoanelor care organizează așa-numita „Caravană a Luminii”, care a provocat o nouă alarmă în cadrul autorităților poliției de frontieră din Evros, deoarece amenință Republica Elenă cu o repetare a evenimentelor din martie 2020.

„Frații Krupp” și legăturile cu Ankara

Acest lucru se afirmă într-un reportaj al Real News de duminică, în care se mai precizează că este vorba de un grup de opt traficanți turci care au fost activi cel puțin din perioada anului 2015, când aproximativ 1 milion de refugiați și migranți au trecut granițele terestre și maritime ale Greciei. Potrivit informațiilor, acest grup de traficanți joacă un rol principal în gestionarea fluxurilor de migrație către Grecia în ultimii ani.

Menținând legături puternice cu autoritățile turcești, se spune că oamenii din spatele „Caravanei Luminii” ajută la eliberarea fluxurilor migratorii atunci când aceasta servește politicii Ankarei, dar și la oprirea lor de fiecare dată când guvernul turc vrea să arate că cooperează cu țările din Vest.

De fapt, informațiile indică faptul că liderii acestui cerc au propriul nume. Cei opt membri ai grupului de traficanți se autointitulează „Frații Krupp”, un nume care face referire la o familie de afaceriști istorică și binecunoscută din Germania.

Amprentele digitale

Autoritățile au monitorizat amprentelor digitale lăsate de cei opt traficanți turci și de asociații lor. Investigând multiplele grupuri care au fost create în ultimele două săptămâni, în special pe aplicația Telegram, sub numele „Caravana Luminii”, serviciile competente din Grecia consideră că implicarea „Fraților Krupp” este certă.

Așa cum au făcut și în alte cazuri în trecut, la fel și acum, aceștia postează anunțuri cărora le atribuie caracteristici ideologice mișcărilor migratorii. Bineînțeles, de fiecare dată când postează apar cu o identitate diferită.

În cazul noii încercări de deplasare în masă spre granița greco-turcă, aceștia se prezintă drept rebeli sirieni. Se estimează că în următoarele zile în Evros vor începe să se vadă primele semne puternice ale noii tentative a traficanților turci.

De la jumătatea lunii august și până astăzi, autoritățile grecești au blocat intrarea a mii de imigranți în țară. Dar informațiile venite de pe Telegram le solicită o și mai mare vigilență. Autoritățile din Grecia își exprimă convingerea că imigranții nu vor putea traversa Evrosul. Cu toate acestea, de data aceasta, presiunea migratorie ar putea fi crescută pentru o perioadă foarte lungă de timp, chiar până în primăvara anului viitor.

author avatar
Tudor Borcea
612 afisari

7 COMENTARII

  1. Pai uite un articol extrem de corect…krupp sunt din afacerea cu otel si au nevoie de emigranti la munca…exact afacerile care-l sustin pe Soros.
    Acum sa precizez-nu inseamna ca cei care sunt patrioti si nu inghit mafia globalista sunt oamenii „rusilor”…. E un circ facut de bancheri pentru afaceri…oamenii sunt ca oile ametiti si pacaliti

    • Retardel, ăia nu vin să muncească în turnătorie, retardel! Cugetă și tu, nu mai băga texte gata servite.
      Ăia vin la puit, la scandal, la secat bugetele țărilor de dobitoci care-i primesc și, în timp, vor schimba din temelii totul.

  2. Uite o soluție adecvată: înarmarea corespunzătoare a grănicerilor și „foc de voie”. Iar după ce seceri cîteva sute, chiar mii dacă-i cazul, pe cei mai curajoși, să vezi ce se potolesc restul.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Chirica și Alexe, întâmpinați de protestatari la deschiderea terminalului T4 al Aeroportului Iași – FOTO

În ziua în care are loc deschiderea noul terminal T4 al Aeroportului Iași, doi lideri locali s-au trezit cu o primire la care, cel...

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...
proger