AcasăȘTIRI EXTERNEContrast uriaș: refugiați „de lux”! În plin război, oligarhii ucraineni își văd...

Contrast uriaș: refugiați „de lux”! În plin război, oligarhii ucraineni își văd de vacanțe pe Coasta de Azur

Contrast uriaș: refugiați „de lux”! În plin război, oligarhii ucraineni își văd de vacanțe pe Coasta de Azur (sursa foto: stiri.md)

Câțiva dintre oligarhii Ucrainei par să fi dat uitării faptul că țara lor e măcinată de conflictul cu Rusia, și în plin război își văd liniștiți de vacanță, de parte de granițele statului ucrainean. Tocmai în spectaculoasa destinație pentru concedii de lux: Coasta de Azur. Și asta în timp ce un număr mare de compatrioți au lăsat în urmă, în ultimele luni, casele și agoniseala, dar nu pentru a pleca în vacanță, ci pentru a se pune la adăpost, pe ei și pe familiile lor, dincolo de granițele Ucrainei.

Câțiva dintre bogații Ucrainei par să fi dat uitării faptul că țara lor e măcinată de conflictul cu Rusia, și în plin război își văd liniștiți de vacanță, de parte de granițele statului ucrainean. Tocmai în spectaculoasa destinație pentru concedii de lux: Coasta de Azur.

Oameni de afaceri, politicieni și deputați ucraineni s-au îndreptat spre Coasta de Azur, la odihnă. Și asta chiar dacă, de aproape șase luni, țara lor se confruntă cu „operațiunea specială”, cum denumesc rușii războiul din Ucraina. Dezvăluirile vin din direcția publicației „Ukrainian Truth”, potrivit thenewsdept.com.

Jurnaliștii susțin că un număr mare de așa-numiți refugiați „VIP” din Ucraina sunt s-au concentrat pe coasta mediteraneană a Franței. Timp de câteva zile, echipa publicației a observat mașini de lux plimbându-se pe străzi, reușind să înregistreze acolo prezența unui număr semnificativ de oligarhi și politicieni ucraineni.

Nume sonore apar în atenție

Sunt dezvăluite și mai multe nume sonore în acest caz. Astfel, eroi ai poveștii ar fi membrii familiei deputatului Grigori Surkis. Potrivit presei, acesta, împreună cu fratele său, Igor Surkis, nimeni altul decât preşedintele lui Dinamo Kiev, dar și cu fiica lui s-au cazat în hotelul de lux ”Monte Carlo”, unde costul închirierii unui apartament e de aproximativ 2 milioane de euro pe an. Mai mult, potrivit publicației, frații Surkis sunt văzuți în mod regulat la cazinoul local.

Jurnalist: „Contrast grozav”

Și colegi ai lui Surkis au ales să meargă în vacanță pe Costa de Azur în această vară. Printre ei, Vadim Stolar și Igor Abramovich, notează aceeași sursă, cu mențiunea că aceasta din urmă ar fi fost zărit pe una dintre străzile din Cap Ferrat.

Lista numelor dezvăluite în acest context continuă. Iahtul de 113 milioane de dolari al unuia dintre cei mai bogați oameni din Ucraina, Konstantin Zhevago, a fost zărit în largul coastei Monaco.

„Când privești cum trăiesc cetățenii Ucrainei pe Riviera Franceză, simți un contrast grozav. În cele câteva zile de filmare, există aproape același număr de mașini cu numere de înmatriculare ucrainene ca și cu numere elvețiene…Este exact ceea ce țara noastră are nevoie de bani aici, pe Riviera Franceză”, a remarcat, între altele, Mihail Tkach, autorul anchetei.

author avatar
Andrei Coman
766 afisari

6 COMENTARII

  1. Dupa cunoscutul proverb al babei care se piaptana, se poate dezvolta ideea amaratilor care mor pe front, jmecherii care s-au refugiat la Monte Carlo si a presedintelui patrihot care face poze in Cismigiul bunkarului din Kiev

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger