Cauta

Franța califică vaccinul rusesc Sputnik V drept „instrument de propagandă”

Franța califică vaccinul rusesc Sputnik V drept „instrument de propagandă”

Franța a acuzat Rusia, vineri, că folosește vaccinul Sputnik V ca un instrument de răspândire a influenței și mesajului Moscovei, mai degrabă decât ca o modalitate de combatere a crizei globale Covid-19.

„În ceea ce privește managementul, acesta (vaccinul Sputnik V) este mai mult un mijloc de propagandă și diplomație agresivă decât un mijloc de solidaritate și ajutor pentru sănătate”, a declarat ministrul francez de Externe, Jean-Yves Le Drian,  la radio France Info.

Vaccinul rusesc Sputnik V a făcut obiectul multor critici în țările occidentale, în timp ce președintele Vladimir Putin – care s-a vaccinat și el cu unul din cele trei vaccinuri dezvotate în Rusia – a respins acest scepticism estimând că este „ciudat”.

Le Drian a spus că Rusia și China își folosesc vaccinurile pentru a câștiga influență în străinătate „chiar înainte de a-și vaccina propriile populații” împotriva Covid-19.

Șeful diplomației franceze a declarat că Rusia a anunțat „cu multă atenție mediatică” că va distribui 30.000 de doze de vaccin în Tunisia.

Dar inițiativa Covax, susținută de ONU, a livrat deja 100.000 de doze în această țară nord-africană și alte 400.000 în mai, a spus el.

„Așa arată munca reală de solidaritate, este o cooperare reală în domeniul sănătății”, a spus Le Drian, citat de The Moscow Times.

Rusia a înregistrat vaccinul Sputnik V în august, înaintea studiilor clinice la scară largă, ceea ce a stârnit îngrijorarea multor experți cu privire la procesul accelerat.

Comentariile ulterioare au fost în mare măsură pozitive, publicația medicală de vârf The Lancet publicând rezultate care arată că SputnikV are o siguranță și eficiență de peste 90%.

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a lansat luna aceasta un examen al vaccinului Sputnik V, un pas cheie către aprobarea sa ca primul vaccin non-occidental împotriva coronavirusului care va fi utilizat în blocul celor 27 de țări din UE.

 

Ultimele stiri

  • Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni
  • Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)
  • Tragedie în Marea Neagră! O navă s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe. Trei marinari, dispăruţi!
  • Veşti proaste pentru bugetarii obişnuiţi să primească vouchere de vacanţă. De ce trebuie să se bucure cât mai mult de ele în 2024
  • Alimentul de bază care a atins un preţ exorbitant la raft, cel mai mare din ultimii 15 ani. De ce s-a ajuns în această situaţie
  • ANM anunţă că se schimbă vremea în România! Diferențe mari de temperatură de la o zi la alta. Prognoza pentru Bucureşti
  • Bucureştiul se închide din nou în weekend pentru maşini. Se deschide pentru pietoni. Zonele cu restricţii de trafic
  • Gestul banal, dar extrem de periculos pe care îl fac şoferii la volan, îi poate descrie pe aceştia ca fiind psihopați, narcisiști sau machiavelici
  • Motivele pentru care Volodimir Zelenski nici nu vrea să audă de un armistiţiu cu Rusia pe durata Jocurilor Olimpice 2024
  • Horoscop – sâmbătă, 18 mai 2024. Nativii care trebuie să pună piciorul în prag şi să pretindă mai mult respect
  • Exit mobile version