AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19. Londra ar putea pune Franța pe „lista roșie”

Covid-19. Londra ar putea pune Franța pe „lista roșie”

Covid-19. Londra ar putea pune Franța pe „lista roșie”/ Foto: Facebook

Premierul britanic Boris Johnson a anunțat că măsura este în curs de examinare, avertizând asupra consecințelor ei asupra comerțului.

Marea Britanie ar putea plasa în curând Franța pe o „listă roșie“ și să înăsprească controalele privind sosirile din Hexagon, din cauza riscurilor prezentate de noile variante de Covid-19, a declarat premierul britanic Boris Johnson.

Franța, care se confruntă cu un al treilea val de cazuri Covid-19, a adăugat, miercuri, trei departamente la cele 16 supuse măsurilor restrictive în scopul răspândirii maladiei.

Întrebat în parlament de la Londra cu privire la motivele pentru care Franța nu se află pe „lista roșie” a restricțiilor de călătorie, Boris Johnson a răspuns: „este o chestiune pe care va trebui să o studiem”. El a avertizat, totuși, cu privire la perturbațiile care ar fi provocate de o asemenea măsură, în special în comerțul între cele două maluri ale Canalului Mânecii.

„Nu putem exclude măsuri mai puternice”

Călătorii din țările aflate pe această „listă roșie” nu pot intra pe teritoriul Marii Britanii decât dacă sunt cetățeni britanici sau irlandezi sau au statut de rezident, caz în care trebuie să rămână în carantină într-un hotel pe propria cheltuială, scrie AFP.

„Nu putem exclude măsuri mai puternice și le vom aplica dacă este necesar”, a spus Boris Johnson. Întrebat despre posibilele teste ale șoferilor de vehicule grele care sosesc în porturile din Canalul Mânecii, premierul a cerut o evaluare a riscului de „tulburări foarte grave” în fluxul de mărfuri, cum ar fi produsele alimentare și medicamentele. Șoferii de camioane sunt în prezent scutiți de testare și carantină.

author avatar
Tudor Borcea
147 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger