AcasăCORONAVIRUSVaccinul Pfizer, ținta „piraților” Internetului! Hackerii au spart serverele Agenției Europene a...

Vaccinul Pfizer, ținta „piraților” Internetului! Hackerii au spart serverele Agenției Europene a Medicamentelor!

Agenția Europeană a Medicamentelor, ținta hackerilor. Vizate, documente privind vaccinul antiCovid (sursa foto: Facebook)

S-a aflat că Agenţia Europeană a Medicamentelor (EMA) a anunțat că fost vizată de un atac cibernetic. Nu se știe exact când a avut loc și nici cine ar putea fi autorii.

Agenţia a comunicat că se face o investigaţie. Incidentul – despre care s-a aflat miercuri – a făcut ca unele documente referitoare la solicitarea de reglementare a vaccinului candidat antiCovid produs de Pfizer și BioNTech, stocate pe un server al EMA, să fie accesate ilegal, din câte a anunţat compania germană, într-un comunicat citat de BBC.

”Nu avem cunoştinţă despre datele personale care au fost piratate”, au transmis oficialii Pfizer, într-o reacție pe această temă, conform Agerpres. Reprezentanții companiei au mai anunțat că sunt în așteptarea ”mai multor informaţii despre ancheta EMA”.

Vaccinul, aprobat în Marea Britanie și Canada

Agenţia Europeană pentru Medicamente este așteptată să se pronunțe în curând asupra eliberării de autorizaţii pentru mai multe vaccinuri împotriva COVID-19.

Vaccinul în cauză este folosit deja în campania de vaccinare anticovid în Marea Britanie. De altfel, la începutul lunii se aflase că Marea Britanie a devenit prima țară din lume care a aprobat folosirea vaccinului coronavirus Pfizer/ BioNTech pe scară largă. Recent, s-a aflat că și Canada a făcut un pas similar.

author avatar
Andrei Coman
174 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger