Cauta

„Destul cu înșelătoria!”. Țara care a plătit vaccinurile, dar nu le-a primit

„Destul cu înșelătoria!”. Țara care a plătit vaccinurile, dar nu le-a primit

Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, care denunță programul Covax, spune că țara sa a plătit 120 de milioane de dolari fără a primi nici o doză de vaccin.

Prin urmare, președintele venezuelean a decis să joace cartea ultimatumului împotriva programului Covax care urmărește să garanteze accesul echitabil la vaccinuri împotriva Covid-19.

„Știm noi de unde să cumpărăm vaccinuri”

„Sistemul Covax a eșuat. Noi ne-am făcut treaba (…) A trebuit să jucăm pe sârmă, să ne dăm peste cap, să facem magie pentru a debloca fondurile îngheţate”, a declarat Maduro la televiziunea naţională, precizând că Venezuela a plătit 120 milioane de dolari sistemului Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) dar nu a primit nimic.

„Am dat instrucțiuni precise (…) pentru a acționa săptămâna aceasta și a emite un ultimatum sistemului Covax: fie ni se trimit vaccinurile, fie ne dați banii înapoi”. „Dacă primim banii înapoi, știm noi de unde să-i cumpărăm vaccinuri. Am discutat deja cu instituții internaționale. Destul cu înșelătoria”, a spus Maduro.

Mâna SUA?

O controversă are loc de câteva luni în jurul vaccinurilor pe care Venezuela spune că le-a cumpărat prin programul Covax. Potrivit declarațiilor anterioare ale președintelui Maduro, SUA au blocat 10 milioane de dolari, ultima plată facută de țara sa pentru a beneficia de vaccinurile Covax, din cauza sancțiunilor Washingtonului luate împotriva Venezuelei pentru a-l îndepărta de la putere, scrie 20 Minutes.

Într-un context de lipsă de vaccinuri, Venezuela, care își propusese să vaccineze 70% din cei 30 de milioane de locuitori până la sfârșitul anului 2021, administrează vaccinuri rusești Sputnik V și Sinopharm din China, din februarie.

Ultimele stiri

  • Jandarmii au pus garduri în faţa DNA. Reținere de 24 de ore pentru Coldea?
  • O spune chiar Nicuşor Dan: „Gabriela Firea are toate şansele să câştige Primăria Capitalei” – VIDEO
  • Trăiască Uniunea Sifonarilor din România!
  • Procesul lui Vlad Pascu/Părinții victimelor au cerut schimbarea încadrării juridice a faptelor. Ce a decis noua judecătoare
  • VIDEO Ciolacu, mesaj pentru bugetarii nemulțumiți: „Sunt angajați care protestează susținând că muncesc prea mult pentru 1000 și ceva de euro pe lună”
  • Bomba zilei! Coldea și Dumbravă, audiați la DNA – VIDEO
  • Profiturile-record în România ale marilor companii arată că politicile economice ale PSD dezvoltă mediului de afaceri
  • Drumul Expres Pitești – Craiova, Centura Capitalei și Autostrada Moldovei, marile proiecte care vor crește economia României chiar din acest an
  • Revitalizarea economică a județelor Moldovei, prioritate strategică pentru PSD
  • A dat în judecată „Marius Nasta” după ce i-au scos un plămân. A câştigat 150.000 euro în Instanţă, dar răspunsul Institutului – halucinant
  • Exit mobile version