AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19. Un milion de morți: țara care ascunde bilanțul real sub 400.000...

Covid-19. Un milion de morți: țara care ascunde bilanțul real sub 400.000 de decese

Covid-19. Un milion de morți: țara care ascunde bilanțul real sub 400.000 de decese

Potrivit cifrelor oficiale, India a trecut pragul de 400.000 de persoane care au murit din cauza coronavirusului. Însă, potrivit multor experți, numărul morților ar depăși cu mult un milion , după un focar galopant al epidemiei din aprilie și mai, care a copleșit spitalele din țară.

India este a treia țară din lume care a trecut pragul de 400.000 de decese din cauza Covid-19, potrivit cifrelor oficiale publicate vineri, 2 iunie. Numărul total al deceselor legate de coronavirus este de 400.312, potrivit Ministerului Sănătății din India, în spatele Statelor Unite (605.010) și Braziliei (520.095).

O recrudescență atribuită variantei Delta

Pandemia a ucis cel puțin 3.949.567 de persoane în întreaga lume, de la sfârșitul lunii decembrie 2019, potrivit unui raport stabilit joi de AFP din surse oficiale.

Potrivit multor experți, numărul morților din India ar depăși cu mult un milion, după un focar galopant al epidemiei din aprilie și mai. Această creștere în cazuri a fost atribuită variantei Delta, care este mult mai contagioasă, și relaxării măsurilor restrictive.

Deoarece numărul de noi cazuri zilnice a scăzut brusc în ultimele săptămâni, multe măsuri au fost ridicate, generând teama de un nou val de contaminare în următoarele luni.

Doar 5% au primit două doze

Obiectivul guvernului este de a imuniza 1,1 miliarde de adulți până la sfârșitul anului. Dar, din cauza lipsei de vaccin, a administrării dezorganizate și a unor reticențe în rândul populației, doar 5% dintre rezidenți au primit până acum două doze.

În această săptămână, guvernul a declarat  că numărul de doze care ar putea fi disponibile între august și decembrie ar fi de 1,35 miliarde, în creștere față de 2,16 miliarde anterior, potrivit rapoartelor media, scrie Ouest-France.

Cinci vaccinuri disponibile

Acestea sunt cinci vaccinuri diferite, comparativ cu opt planificate inițial, iar numărul de doze de AstraZeneca planificate a crescut de la 750 la 500 de milioane. India a aprobat marți utilizarea vaccinului Moderna, pe lângă AstraZeneca, Covaxin de la Bharat Biotech și Sputnik V din Rusia.

Compania farmaceutică indiană Zydus Cadila a anunțat joi că a solicitat autorizația de introducere pe piață pentru vaccinul său, spunând că studiile clinice au demonstrat o rată de eficacitate de 67%.

author avatar
Tudor Borcea
261 afisari

2 COMENTARII

  1. 1. „potrivit multor experți” – pe bune?
    2. Imuniza nu este acelasi lucru cu inocula.
    3. 5% insemna aproximativ 70 mil. locuitori.
    4. „Focarul” a inceput dupa ce a inceput campania de vaccinare, sa zica expertii care este legatura ca eu nu sunt expert.
    5. Pe aia cu datul in judecata a Dr. Soumya Swaminathan pentru ca a dezinformat despre Ivermectina o stiti? O stiu expertii?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger