AcasăȘTIRI EXTERNEPe mâna lui Putin. Austria va folosi vaccinul Sputnik V, după aprobarea...

Pe mâna lui Putin. Austria va folosi vaccinul Sputnik V, după aprobarea europeană

Pe mâna lui Putin. Austria va folosi vaccinul Sputnik V, după aprobarea europeană

Austria va folosi vaccinul rusesc Sputnik V împotriva Covid-19 doar după aprobarea de către Agenția Europeană a Medicamentului, a declarat, luni, cancelarul Sebastian Kurz, pe fondul unei frustrări crescânde a publicului față de ritmul vaccinărilor.

Austria este în discuții cu Rusia pentru a cumpăra un milion de doze de vaccin Sputnik V, iar Kurz a declarat, la 31 martie, că o comandă va fi plasată probabil în săptămâna următoare. Cu toate acestea, această comandă nu a fost încă anunțată.

Sebastian Kurz a evitat recent să spună dacă țara sa va aștepta aprobarea EMA pentru Sputnik V, care a fost folosit până acum în Uniunea Europeană doar de Ungaria. EMA a lansat o examinare continuă a vaccinului lăudat de Vladimir Putin. Iar liderul de la Kremlin a fost deseori acuzat că folosește acest vaccin ca instrument geopolitic.

Unanimitate pentru injecția Moscovei

„Sperăm că va fi aprobat rapid de către EMA, deoarece fiecare doză suplimentară de vaccin ne ajută să salvăm vieți”, a declarat cancelarul austriac, adăugând că conservatorii săi și partenerul lor de coaliție, Verzii, au fost de acord să-l comande, scrie Reuters.

Eficacitatea vaccinului Sputnik V, care se administrează în două doze, a fost întâmpinată inițial cu scepticism de către unii oameni de știință occidentali după ce Rusia l-a aprobat în august anul trecut, fără a aștepta rezultatele complete ale studiilor clinice. Cu toate acestea, populația Rusiei este reticentă la vaccinare.

Cu toate acestea, oamenii de știință au spus că este eficient în proporție de aproape 92% în combaterea Covid-19, pe baza rezultatelor studiilor, publicate în revista medicală The Lancet, în februarie.

 

author avatar
Tudor Borcea
142 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger