Cauta

Ucraina pune tunurile pe Elon Musk. Motivul pentru care patronul Tesla e făcut albie de porci/ „Du-te dracului cu rahatul tău de Tesla”

Elon Musk

Elon Musk se joacă cu nervii ucrainenilor. Ce decizie a luat în legătură cu rețeaua de internet Starlink din Ucraina

Miliardarul american Elon Musk a atras luni furia publică a înalților oficiali ucraineni, după ce a postat pe Twitter o serie de propuneri pentru pace între Kiev și Moscova.

Elon Musk a sugerat că referendumurile recente organizate de Rusia cu privire la anexarea a patru regiuni din Ucraina, (Zaporojie, Herson, Donețk, Lugansk) care au fost respinse de Occident ca fiind alegeri false și trucate, ar trebui refăcute sub supravegherea ONU și că Rusia ar trebui să părăsească Ucraina „dacă aceasta este voința poporului”.

Crimeea să rămână rușilor, Ucraina neutră

Conform acordului de pace propus de Elon Musk, Crimeea, o regiune anexată de Rusia în 2014, ar deveni oficial parte a Rusiei, Ucraina nu ar mai revendica teritoriul, iar aprovizionarea cu apă a Crimeei ar fi „asigurată”. De asemenea, a propus ca Ucraina să rămână neutră în afacerile mondiale, tot în cadrul acordului său de pace, informează La Libre.

Patronul Tesla a postat pe Twitter un sondaj de opinie pentru urmăritorii săi, cerându-le să răspundă afirmativ sau negativ la propunerile sale pentru pace între Ucraina și Rusia. Mai exact:

-Teritoriul ucrainean Crimeea, anexat cu forța de Rusia în 2014, să fie cedat definitiv Rusiei și să i se garanteze o aprovizionare permanentă cu apă.

-Cele patru regiuni din estul Ucrainei, unde Rusia a organizat luna trecută referendumuri false înainte de a anexa ilegal teritoriul, să fie supuse unor noi referendumuri, de data aceasta organizate de Națiunile Unite.

– Ucraina să fie forțată să rămână „neutră”, realizând obiectivul pe termen lung al Kremlinului de a împiedica țara să adere la alianța NATO.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a răspuns, tot pe Twitter, cu un sondaj propriu pe Twitter, informează CNBC.

„Care Elon Musk vă place mai mult?”. a întrebat Zelenski, oferind două opțiuni de răspuns: „Unul care susține Ucraina” sau „Unul care susține Rusia”.

„Du-te dracului este răspunsul meu foarte diplomatic pentru tine”

De partea sa, ambasadorul ucrainean la Berlin, Andri Melnik, nu s-a sfiit să-l insulte direct pe patronul Tesla, tot pe Twitter. „Du-te dracului este răspunsul meu foarte diplomatic pentru tine”, a scris ambasadorul demisionar al Ucrainei în Germania, Andrij Melnyk, ca răspuns la tweet-ul lui Musk.

„Singurul rezultat este că acum niciun ucrainean nu va mai cumpăra NICIODATĂ rahatul tău de Tesla. Așa că mult noroc”.

Reacțiile furioase din Ucraina au fost cu atât mai notabile cu cât Musk și-a câștigat statutul de cvasi-erou în Ucraina de la începutul conflictului. Sistemul de comunicare prin satelit Starlink al lui Musk a permis ucrainenilor și armatei ucrainene să ocolească întreruperile de internet care au afectat țara.

Cu toate acestea, remarcile excentricului Musk nu sunt în totalitate ieșite din comun. În timp ce interesele de afaceri ale companiei Tesla s-au aliniat în mod tradițional cu stânga politică americană, Musk a cultivat în ultima vreme o relație antagonistă cu figuri politice democrate importante, inclusiv cu președintele Joe Biden, a cărui administrație a sprijinit Ucraina prin pachete de arme și sancțiuni împotriva Moscovei.

Ultimele stiri

  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Incendiu puternic lângă București. Pompierii au intervenit de urgență în Mogoșoaia
  • Țările UE „Big Bang” riscă să-și piardă avantajul competitiv
  • Cap compas Riad. Petrobogăția atrage giganții bancari
  • Vehiculele Green Deal nu sunt pentru muritorii de rând. Prețurile cresc, în loc să scadă
  • Exit mobile version