AcasăȘTIRI EXTERNEScenariul Apocalipsei: Atac nuclear în Ucraina. SUA spun ce se va întâmpla...

Scenariul Apocalipsei: Atac nuclear în Ucraina. SUA spun ce se va întâmpla cu trupele lui Putin și cu flota de la Marea Neagră

Scenariul Apocalipsei: Atac nuclear în Ucraina. SUA spun ce se va întâmpla cu trupele lui Putin și cu flota de la Marea Neagră / Foto: printscreen

SUA și aliații săi vor distruge trupele și echipamentele Rusiei din Ucraina – și îi vor scufunda flota din Marea Neagră – dacă președintele Vladimir Putin va folosi arme nucleare în această țară, a avertizat duminică fostul director al CIA și generalul de armată cu patru stele (r) David Petraeus.

 

Petraeus a declarat că nu a vorbit cu consilierul pentru securitate națională Jake Sullivan despre răspunsul probabil al SUA la o escaladare nucleară din partea Rusiei, despre care oficialii administrației au declarat că a fost comunicat în mod repetat Moscovei.

„Am răspunde printr-un efort NATO colectiv”

Întrebat despre un răspuns al Occidentului dacă Putin ar folosi arma nucleară în Ucraina, Petraeus a declarat: „Doar pentru a vă oferi o ipoteză, am răspunde printr-un efort NATO – colectiv – care ar elimina fiecare forță convențională rusă pe care o putem vedea și identifica pe câmpul de luptă din Ucraina și, de asemenea, în Crimeea și fiecare navă din Marea Neagră”.

Întrebat dacă utilizarea armelor nucleare de către Rusia în Ucraina ar aduce America și NATO în război, Petraeus a spus că nu ar fi o situație care să declanșeze articolul 5 al Alianței, care prevede o apărare colectivă. Acest lucru se datorează faptului că Ucraina nu face parte din NATO – cu toate acestea, un „răspuns al SUA și al NATO” ar fi pe masă, a spus Petraeus, scrie The Guardian.

Petraeus a recunoscut că probabilitatea ca radiațiile să se extindă la țările NATO ar putea fi interpretată ca un atac asupra unui membru al Alianței.

„S-ar putea argumenta că este vorba de așa ceva. Cealaltă variantă este că atacul este atât de îngrozitor încât trebuie să existe un răspuns, nu poate rămâne fără răspuns”, a continuat el. Petraeus a insistat că „nu se dorește, din nou, să se ajungă la o escaladare nucleară”.  „Dar trebuie arătat că acest lucru nu poate fi acceptat în niciun fel”.

Cu toate acestea, în condițiile în care presiunea asupra lui Putin este din ce în ce mai mare după câștigurile ucrainene în estul țării iar rezistența la eforturile de mobilizare în interiorul Rusiei este din ce în ce mai mare, Petraeus a declarat că liderul de la Kremlin este „disperat”.

„Realitatea câmpului de luptă cu care se confruntă este, cred, ireversibilă”, a spus el. „La un moment dat va trebui să se recunoască acest lucru. La un moment dat va trebui să existe un fel de început de negocieri”.

Dar, a avertizat Petraeus, „Încă se poate înrăutăți situația pentru Putin și pentru Rusia. Și chiar și utilizarea armelor nucleare tactice pe câmpul de luptă nu va schimba deloc acest lucru”. Totuși, a adăugat el, „trebuie să luați amenințarea în serios”.

Americanii, îngrijorați de un atac în interiorul Alianței

Senatorul Marco Rubio, cel mai important membru republican al Comisiei pentru relații externe din Senat, a declarat pentru CNN că Putin are două opțiuni: să stabilească linii defensive sau să se retragă și să piardă teritoriu.

Rubio a spus că el crede că este „foarte posibil” ca Putin să lovească punctele de distribuție în care proviziile SUA și ale aliaților intră în Ucraina, inclusiv în interiorul Poloniei. Senatorul a recunoscut amenințarea nucleară, dar a spus că cel mai mult îl îngrijorează „un atac rusesc în interiorul teritoriului NATO, de exemplu, vizând aeroportul din Polonia sau un alt punct de distribuție”.

„Nato va trebui să răspundă la acest lucru”, a spus el. „Cum va răspunde, cred că o mare parte va depinde de natura atacului, de amploarea și de scopul acestuia”.

Dar, în calitate de senator care are acces la ședințele de informare ale Pentagonului, Rubio a refuzat să răspundă dacă a văzut dovezi că Rusia se pregătește să folosească arme nucleare împotriva Ucrainei.

Cu siguranță, riscul este probabil mai mare astăzi decât era acum o lună”, a spus Rubio, prezicând că Rusia va face probabil un pas intermediar.

 

author avatar
Tudor Borcea
625 afisari

20 COMENTARII

  1. VEZI ” AM RASPUNDE PRINTR-UN EFORT NATO COLECTIV ” in traducere libera VA BAGAM PE VOI( tarile NATO) IN RAHATUL CU RUSIA DUPA PRICIPIUL – AZI NE RAZBOIM CU RUSIA PANA LA ULTIMUL UCRAINEAN !.

    • Sper acum sa înțeleagă toți gusteri globalisti de ce,au plecat americani pe repede înainte din Afganistan, pt ca era imperios necesar deschiderea unui front nou,pt globalisti și planul lor satanic ,nu este cale de întors, sigurul care le pot spulbera șandramaua diabolica ,este Dumnezeu ,

      • Acelasi lucru spun si tarile de pe continentul african unde sunt trupe rusesti implicate in razboiae, sau cei din Siria ca e mai cunoscuta.

        • Siria? Habar n-ai ce vorbesti. Acolo americanii tai iubiti fura zilnic petrol cu milioanele de barili si le duc in Jidovia. Esti un tembel total, Sandule! Ia-te de guler si arunca-te la gunoi!

  2. armata romana sa-si aduca aminte ca a rostit: jur sa-mi apar tara, nu jur sa-mi apar nato, daaa?
    americanii nu ne sunt prieteni, rusii nu ne sunt dusmani.
    au provocat razboi? treaba lor, sa nu ne amestece pe noi!
    vedem cum arata acum ucraina dupa toata incapatanarea si nebunia lui jelinski.
    nu era mai bine ca ucraina sa-si vada de lungul nasului, sa-si sporeasca relatiile comerciale si cu rusia si cu ue si sa fie luntre si punte intre doua mari blocuri economice?
    pozitia geografica i-ar fi avantajat enorm si in 10 ani ucraina ar fi putut deveni o forta economica redutabila, avand si atata deschidere la mare si multe alte avantaje.
    prezentul arata ce inseamna sa fii batut in cap si fudul precum jelinski.
    a vrut sa-i zgandarasca pe rusi, a acceptat sa fie sclavul americanilor, a inghitit broasca nato, va ajunge cel mult piata de desfacere pt. produse multe, de slaba calitate si cu economia praf.
    in concluzie: romanii au rostit: jur sa-mi apar tara,…
    nu ucraina, nu nato, nu alte chitibushuri si viclenii. noi, daca ne vedem de saracia si facturile si problemele noastre nu vom fi atacati de nimeni.
    ca americanii ne-au tras pe sfoara cu deveselu, kogalniceanu, turda, sibiu si asa mai departe,… noi nu vom apara sculele americanilor din romania.
    iar daca nu le convine, sa-si ia jucariile si sa le mute in alta parte.
    cine sa ne atace pe noi si de ce?

  3. Dacă Putin ar avea minte si nu ar fi în concordanță cu SUA, ar trimite 2-3 bombe, una in UK si 2 in SUA, alea cu val masiv, apoi, ar fi bine sa mai trimită cateva, sa i excludă pe americani de la discuții, apoi, sa i caute pe geniile bancheroase si sa i excute. Sigur, mapamondul va fi mult mai distractiv si practic!

    • Toti sunt in combinatie. Rusnacii puteau sa spulbere Ucraina in 2 saptamani. Au ajuns langa Kiev, apoi s-au retras, cica sa poata da loc la negocieri. Pai cand ai asemenea atu renunti la el? Niciodata in vreun razboi nu s-a intamplat asa ceva. Iar flautistii cu gusa din occident spun ca i-au respins muicrainenii. Da-o-n gatu viorii de abureala.

  4. FACATURA NATO a fost replica la TRATAUL DE LA VARSOVIA ,odata cu desmembrarea URSS s-a facut tandari si tratatul de la Varsovia ,dar NATO a ramas sa -si bage nasul in treburile celor care nu erau cu americanii !, pe masura ce se descopereau noi resurse pentru noile tehnologii se inventau motive de atacare a diverselor tari ,iar NATO coada de topor pentru americani era bagat la inaintare ,astfel culpa pentru atacare unor state independente se impartea la nr tarilor membre NATO ,desi majoritatea nu participau la impartirea prazii sau la stabilirea conditiilor de pace. Tortul era in cea mai mare parte al americanilor ,urmau englezii si francezii. Ciudata este comportarea actuala a Canadei un stat echilibrat multa vreme dupa incheierea razboiului al ll lea mondial.
    Razboiul actual generat de americani prin invitarea Ucrainei in NATO si sustinut de americani prin livrari de arme si munitii a ajuns intr-un punct nodal -americanii cer tarilor UE sa plateasca facturile Ucrainei pentru armamentul livrat si munitiaaferenta ,si nu-s putine miliarde !, ce-a cerut Zelinsky lui Biden .Azi facturile sunt pe masa Ursulei von der Leyen !!.
    In criza energetica actuala ,cu inflatia ce roade stabilitatea euro sa vii si cu plati extra bugetare de miliarde dupa ce ai aruncat miliarde pe vaccinuri trebuie sa fii nebun sau sa-ti dai demisia madam URSULA. Ce va prefera Europa cu facturile de plata pentru armament si munitie americana livrate Ucrainei vom trai si vom vedea.

    • @Anonim 14:18
      RE:” FACATURA NATO a fost replica la TRATATUL DE LA VARSOVIA”
      La 14 Aprilie 1949 s’a format NATO. La 14 May 1955 s’a format Pactul de la Warshovia. Deci, TRATATUL DE LA VARSOVIA a fost replica la FACATURA NATO!! Care facatura a avut de la inceput misiunea de a controla resursele URSS. Pina’n ziua de azi!

  5. Parerea mea e ca trebuie detectate si distruse in prealabil toata flota rusa precum si submarinele dar si silozurile nucleare. Abia apoi poti sa ataci tot ce e in Ucraina si MN. Ca sa faci asta iti trebuie o informatie militara de exceptie in rapiditate si calitate dar si o concordanta perfecta.

  6. Sa le dea Dumnezeu ofiterilor Otan cele mai bune idei si hotarari, deoarece vad ca politicienii nu mai pot face nimic.

    De ei, tine lumea noastra.

  7. In primul rand, silozuri fixe au amerlocii,, rusnacii plimba rachetele pe camioane si schimba permanent pozitia lor, detectarea e mult mai dificila in conditii de bruiaj electonic, implicit in caz de razboi.

  8. Astia agita sabiile ca sa puna botul labe triste ca tine, niciodata nu ar lovi nuclear Rusia pt alta tzara decat a lor, ca ultima aparare. La fel si rusnacii, nu ar da in amerloci decat daca ar fi atacati direct. Pe de alta parte, politica militara a rusnacilor a fost mereu „castiga ala care a pierdut mai putin”. Iar amerlocii au cel mai mult de pierdut din distrugerea oraselor lor, concentrate pe cele 2 coaste. Esti complet trepanat. Ia-te de guler si arunca-te la gunoi!

    • Nu ma refer la americani. Ei ataca sigur vz Hiroshima, Nagasaki si mai promisesera un oras dupa 3 zile. Ma refer la Nato si in special la englezi ca forta nucleara deoarece ei ar bate Rusia si ieri nu azi sau maine. Poate Franta ar ataca doar conventional nu si Anglia dar si America daca pomebesti tu.Trepanata e mata care nu asculta amenintarile nucleare zilnice ale Moscovi.

  9. Mai auzi tu pe cineva sa amenite in afara de teroristul Putin si Katârov?
    Nu nu mai sunt alti trepanati decat cei ce se fac ca nu inteleg.

  10. Margarit, nu sunt trepanati, sunt persoane posedate de putere, de dorinta de dominare, prin inducerea fricii, sperand ca lumea civilizata tremura si ii lasa pe acesti nemernici sa faca ce vor. Insa dramatic este ca asemenea lepadaturi au sustinatori in randul popoarelor rrespective. Si atunci te intrebi , unde este credinta acestor crestini , cand se manifesta in ganduri si mai ales in fapte ca ultimii criminali. Daca ai citit unele comentarii pro-ruse te crucesti cum poate un om sa aiba atata ura fata de semenii lui, a caror tara este distrusa , inclusiv cu pierderi de vieti, cu oameni mutilati, cu spitale, scoli, gradinite, cladiri civile distruse. Daca exista un Dumnezeu, te rog sa-i pedepsesti pe toti acesti nemernici , ca ei nu sunt oameni, sunt mult mai rai decat fiarele salbatice, blestemati sa fie in veci.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger