AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Zelenski, gata să-i atace pe ruși în Crimeea! Locuitorii...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Zelenski, gata să-i atace pe ruși în Crimeea! Locuitorii peninsulei, sfătuiți să coboare în adăposturi antiatomice!

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Zelenski, gata să-i atace pe ruși în Crimeea! Locuitorii peninsulei, sfătuiți să coboare în adăposturi antiatomice!RĂZBOI ÎN UCRAINA. Zelenski, gata să-i atace pe ruși în Crimeea! Locuitorii peninsulei, sfătuiți să coboare în adăposturi antiatomice! / Sursa foto: twitter.com/Podolyak_M

Vin informații noi de la Kiev, în contextul războiului din Ucraina. De această dată e vorba de un avertisment transmis de către un consilier al președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski. Un mesaj îndreptat către locuitorii din Crimeea.

Ucraina le-a cerut luni locuitorilor din Crimeea anexată de Rusia să pregătească adăposturi antiaeriene și să se aprovizioneze cu provizii. Totul, în condițiile în care Kievul avansează cu planurile pentru o contraofensivă majoră pentru a îndepărta trupele ruse din teritoriul ucrainean ocupat, transmite Reuters.

De săptămâni întregi, Ucraina le spune locuitorilor din sudul său ocupat să fie pregătiți și să evacueze înainte de a lansa o contraofensivă. Cu toate acestea, avertismentul de luni a fost notabil deoarece a fost adresat locuitorilor din Crimeea, pe care Rusia a anexat-o în 2014, spre deosebire de zonele capturate de Rusia în timpul invaziei din acest an, potrivit aceleiași surse.

Mesajul postat pe pagina de Twitter a consilierului lui Zelenski

Consilierul prezidențial ucrainean Mykhailo Podolyak a postat, luni, 5 septembrie, pe Twitter un mesaj prin care cerea locuitorilor din peninsula Crimeea să fie pregătiți, inclusiv să se asigure că au o rezervă suficientă de apă. Și de energie electrică.

„Cerem locuitorilor din teritoriile ocupate, inclusiv din peninsula Crimeea, să urmeze recomandările oficialilor în timpul măsurilor de dezocupare. În special, să pregătească un adăpost împotriva bombelor (antiaerian), să se aprovizioneze cu o cantitate suficientă de apă și să încarce acumulatoarele de energie (powerbanks). Totul va fi Ucraina”, stă scris în postarea respectivă.

author avatar
Andrei Coman
301 afisari

1 COMENTARIU

  1. A avut dreptate femeia aia de la Academia fortelor terestre. Astia-s intelesi. Ce razboi e ala cu lumina aprinsa pe strazi?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger