AcasăTEHNOLOGIERevoluție pe piața muncii! Când va fi gata și cât va costa...

Revoluție pe piața muncii! Când va fi gata și cât va costa robotul Tesla, care va înlocui oamenii în fabrici

optimusRevoluție pe piața muncii! Când va fi gata și cât va costa robotul Tesla, care va înlocui oamenii în fabrici

Tesla a prezenta a prezentat vineri, în cadrul unui eveniment intitulat „AI Day” („Ziua Inteligenței Artificiale” – n.r.), un prototip al robotului său umanoid ”Optimus”, a cărui producție ar putea demara anul viitor.

Elon Musk spune că le va vinde cu mai puţin de 20.000 de dolari, respectiv mai puţin de o treime din preţul unui automobil Model Y.

Optimus va fi mai ieftin decât o mașină Tesla

Acesta intenționează să includă mii de roboți umanoizi în fabricile sale, urmând ca ulterior să livreze milioane în jurul lumii.

„Optimus” împărtășește software și senzori AI cu funcțiile de asistență pentru șofer Autopilot ale mașinilor Tesla. Musk a susținut că diferența dintre designul Tesla și alte „demonstrații de robot umanoizi foarte impresionante” este că Optimus de la Tesla este făcut pentru producție în masă în „milioane” de unități și pentru a fi foarte capabil.

Inițial, ușile din spate ale scenei s-au deschis pentru a dezvălui un Optimus deconstruit pe care Tesla îl numește „Bumble C”, care a mers înainte și a făcut o mișcare de dans „ridicați acoperișul”. Musk a recunoscut că au vrut să-l păstreze în siguranță, să nu facă prea multe mișcări pe scenă și să-l facă „să cadă pe față”.

După aceea, compania a arătat câteva clipuri video cu robotul făcând alte sarcini, cum ar fi ridicarea cutiilor.

Poate merge, saluta, însă nu e capabil de sarcini complexe

Apoi, echipa lui Tesla a scos un alt prototip care arăta o versiune „foarte aproape de producție” a Optimus cu corpul complet asamblat, dar nu complet funcțional – a fost ridicat pe un suport și a făcut semn publicului, arătând gama de mișcare a încheieturii mâinii și mână. Musk a susținut că această unitate (care a fost părăsită și, în cele din urmă, dezvăluită de o echipă de muncitori) conține încă dispozitive de acționare, acumulator și orice altceva, dar „nu era tocmai gata de mers”.

Conține o baterie de 2,3 kWh, funcționează pe un SoC Tesla și are conectivitate Wi-Fi și LTE. Demonstrațiile s-au concentrat pe abordarea articulațiilor robotului, cum ar fi mâinile, încheieturile sau genunchii acestuia, au arătat cum au procesat datele pentru fiecare articulație, apoi au căutat zonele comune din fiecare proiect pentru a găsi o metodă folosind doar șase dispozitive de acționare diferite. Mâinile asemănătoare omului sunt un „Design inspirat din punct de vedere biologic” despre care inginerii spun că le va face mai potrivite pentru ridicarea obiectelor de diferite forme și dimensiuni, ținând o pungă cu 20 de puncte și având o „prindere de precizie” pe piesele mici.

Software-ul Autopilot de la Tesla a fost mutat de la mașinile sale în bot și reutilat pentru a funcționa în noua caroserie și mediu. Mișcarea Tesla a capturat oameni care făceau sarcini din lumea reală, cum ar fi ridicarea unei cutii și apoi folosind cinematica inversă, repetă mișcările folosind Optimus. Apoi se aplică „adaptarea mișcării online” pentru a face ca aceste sarcini să nu fie atât de rigide și să poată fi manipulate pentru a ține cont de un mediu nestructurat.

author avatar
Andreea Vlad
234 afisari

4 COMENTARII

  1. Asta imcepe sa ma enerveze….marele „tesla”…. Ce peeezda matii nu-ti iei un nume nemtesc bai aiuritule ca TESLA era de fapt unu de la nou..Nicu alu Teslaru..care a plecat la Viena si dupa aia in USA….ElonMusk suck my dick goat fucker

  2. Pai si daca tinicheaua asta lucra in locul nost in fabrica, noi ghe unde mai loam salar? Sin shurubul lui central?
    P.S. Taradaica asta este fix pix fata de robotii de la Boston Dinamics.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger