AcasăȘTIRI EXTERNEUraganul Ian umple morgile din Florida. Distrugerile sunt ca după un bombardament...

Uraganul Ian umple morgile din Florida. Distrugerile sunt ca după un bombardament atomic / Joe Biden vizitează zonele sinistrate – VIDEO

Uraganul Ian umple morgile din Florida. Distrugerile sunt ca după un bomnbardament atomic / Joe Biden vizitează zonele sinistrate - VIDEO / Foto: printscreen

O operațiune istorică de căutare și salvare a început în Statele Unite, în timp ce numărul morților lăsați în urmă de uraganul Ian a ajuns la 87.

În timp ce oficialii federali de gestionare a situațiilor de urgență au lansat cel mai mare efort de căutare și salvare din istoria țării, bilanțul deceselor în urma trecerii uraganului Ian a crescut duminică la 87.

Dezastru ca după bombardament

Acest număr este de așteptat să continue să crească pe măsură ce alte decese sunt investigate pentru posibile legături cu furtuna extrem de violentă de săptămâna trecută.

Până în prezent, numărul deceselor a inclus 83 în Florida, unde Ian a lovit miercuri ca un uragan de categoria 4, și patru în Carolina de Nord, unde furtuna a ajuns după ce a lovit vineri coasta Carolinei de Sud, scrie NBC. 746.049 de gospodării sunt încă fără curent în Florida.

Președintele Joe Biden și prima doamnă Jill Biden au anunțat că se vor deplasa în zonele devastate în această săptămână, în timp ce Statele Unite se resimt în urma morților, a inundațiilor periculoase și a distrugerilor lăsate în urma uraganului Ian. Casa Albă a anunțat sâmbătă că soții Biden vor vizita Puerto Rico luni și Florida miercuri.

Eforturile de căutare și salvare erau în curs de desfășurare, iar șefa Administrației Federale pentru Gestionarea Situațiilor de Urgență, Deanne Criswell, a declarat  că răspunsul autorităților va fi probabil fără precedent.

„Am prepoziționat cea mai mare cantitate de mijloace de căutare și salvare pe care cred că am pus-o vreodată la dispoziție”, a declarat administratorul FEMA.

Ian, una dintre cele mai puternice furtuni care a lovit Statele Unite, a distrus cartiere întregi, linii electrice și poduri când a lovit, miercuri, coasta de sud-vest a Floridei. Vânturile puternice și ploile abundente au afectat zone întregi, iar echipele de căutare și salvare caută în continuare victime.

După ce a traversat Florida, Ian s-a îndreptat spre Atlantic, dar s-a întors și a lovit din nou Carolina de Sud ca o furtună de categoria 1, aducând ploi abundente și vânturi puternice și în Carolina de Nord.

Duminică, Paza de Coastă americană a anunțat că suspendă căutările celor 16 migranți dispăruți după ce barca lor s-a scufundat în timpul uraganului. Alte două persoane de pe vas au fost găsite moarte, în timp ce nouă au fost salvate.

author avatar
Tudor Borcea
530 afisari

10 COMENTARII

  1. Fratele meu locuieste in Orlando Florida si uraganul asta asemanat cu o bomba atomica i-a spart 2-3 tigle de pe casa

  2. HAI URAGANE,HAI CICLOANE,HAI CHINA,HAI INDIA,HAI RUSIA,HAI ROMANIA.
    DISTRUGETI MONSTRUL SATANIC DIN 1778,O ADUNATURA INGLIEJIIIE CRIMINALA
    HAI CICLOANE,HAI,URAGANE,HAI,TANCA URAGANUL,HAI,ZATBECALI..DARAMATI COSGIUGUL.
    HAI,OAMENI SARACI SI FURATI DE DIAVOLII NEGRI.DATI-LE URAGANE SI CICLOANE,IN CAP.
    IOANE,VASILE,DUMITRE,VASILII,IVAN,SERGHEI,PETRE,NATASA,OLGA..SCUIPATI-II PE HOTII DE TARA AZTECILOR,A MEXICULUI.HOTII,AU FACUT UN GARD DE 1000 KM,INALT DE 5 METRI,LA GRANITA CU MEXIC.HOTII SI CRIMINALII SE APARA DE OAMENII SARACI.
    MEXICUL II O TARA SARACA SI FURATA.SI ROMANIA SOCIALSTA-RSR- A FOST FURATA.

  3. AMERICA-amerigo vespucci-spaniol,care a descoperit tara azteca,si furata de englezi-esta o tara blestamata,cu milioane de draci,cu boli grave,cu sefi rai si bolnavi la cap.originea lor este englezeasca,cu apucaturi de criminali-vezi ingliezul sanchispeare,care a scris numai piese cu crime,ucideri,otraviri,incesturi,fiul isi ucide tatal si isi voleaza mama.este in zangele lor raul si hotia.
    blestemul astek,i-a cuprins.mereu va fi bombardata de uragane,cicloane,furtuni.NU-I BINE SA
    FURI,SA OMORI,SA ASUPRESTI.DISTRUGEREA AZMERICII ESTE IN LUNA OCTOMBRIE.NU VA MAI FI

  4. Am fost in America de 2 ori ,am vazut cum se construieste ,am putut compara standardele americane cu cele europene , in concluzie tot ce-i construit de mantuiala ,toate constructiile improvizate si facute cu materiale de proasta calitate sunt afectate de fiecare data cand au furtuni ,uragane etc, in America asemenea constructii de mantuiala sunt foarte multe !!.
    Priviti imaginile doar si va lamuriti ca nu-s povesti .
    Majoritatea americanilor au probleme financiare si nu-si permit decat niste locuinte improvizate.

  5. Trebuie gasite metode stiintifice de dispare, incetinare sau chiar deviere ar unor astfel de cataclisme.
    Un ex ar fi atac termobaric de mare putere in centrul palniei din absorbtie in absortie poti incetini furtuna si devia prin palnia, tromba centrifuga in locuri ferite de oameni .

  6. Ca efectul sa conteze trebuie atacat uraganul cat e in faşa intre gradul 1-2 sau imediat dupa formare.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger