Cauta

Compania lui Elon Musk, sub anchetă în SUA. Neuralink a ucis 1.500 de animale / Experimente în grabă, moarte și suferință

Compania lui Elon Musk, sub investigație în SUA. Neuralink a ucis 1.500 de animale / Experimente în grabă, moarte și suferință / Foto: printscreen

Neuralink, compania de dispozitive medicale a lui Elon Musk, se află sub investigație federală în SUA pentru potențiale încălcări ale bunăstării animalelor, în urma unor plângeri interne ale personalului, potrivit cărora testele pe animale sunt efectuate în grabă, provocând suferință și moarte inutile.

Neuralink Corp dezvoltă un implant cerebral cu care speră să ajute persoanele paralizate să meargă din nou și să vindece alte afecțiuni neurologice. Investigația federală a fost lansată în ultimele luni de către inspectorul general al Departamentului american al Agriculturii (USDA), la cererea unui procuror federal, potrivit a două surse care au cunoștință despre această anchetă.

Compania lui Musk a ucis aproximativ 1.500 de animale

Investigația se concentrează pe încălcări ale Legii privind bunăstarea animalelor, care reglementează modul în care cercetătorii tratează și testează anumite animale.

Investigația vine într-un moment de nemulțumire crescândă a angajaților în ceea ce privește testele pe animale ale Neuralink, inclusiv plângeri potrivit cărora presiunea exercitată de Elon Musk pentru a accelera dezvoltarea a dus la experimente greșite, potrivit unei analize efectuate de Reuters asupra a zeci de documente Neuralink și a interviurilor cu peste 20 de actuali și foști angajați.

Astfel de teste ratate trebuiau să fie repetate, crescând astfel numărul de animale testate și ucise, spun angajații. Documentele companiei includ mesaje nepublicate, înregistrări audio, e-mailuri, prezentări și rapoarte. Musk și alți directori Neuralink nu au răspuns la solicitările de comentarii.

Reglementările din SUA nu specifică numărul de animale pe care companiile le pot folosi pentru cercetare și le oferă oamenilor de știință o marjă de manevră largă în a stabili când și cum să folosească animale în experimente. Neuralink a trecut cu succes toate inspecțiile USDA ale instalațiilor sale, arată documentele de reglementare.

În total, compania a ucis aproximativ 1.500 de animale, inclusiv peste 280 de oi, porci și maimuțe, ca urmare a experimentelor din 2018, potrivit înregistrărilor analizate de Reuters și de surse cu cunoștințe directe despre operațiunile de testare pe animale ale companiei.

Sursele au calificat cifra ca fiind o estimare aproximativă, deoarece compania nu ține o evidență exactă a numărului de animale testate și ucise. Neuralink a efectuat, de asemenea, cercetări pe șobolani și șoareci.

„Nu ne mișcăm suficient de repede. Mă înnebunește!”

Multe companii folosesc în mod obișnuit animale în experimente pentru a face progrese în domeniul sănătății umane și sunt supuse unor presiuni financiare pentru a introduce rapid pe piață produsele. De obicei, animalele sunt ucise la încheierea experimentelor, adesea pentru a putea fi examinate post-mortem în scopuri de cercetare.

Dar foști și actuali angajați ai Neuralink spun că numărul de decese de animale este mai mare decât ar trebui din motive legate de cererile lui Musk de a accelera cercetarea.
Musk a făcut presiuni pentru a accelera progresul Neuralink, care se bazează în mare măsură pe testarea pe animale, potrivit foștilor și actualilor angajați.

La începutul acestui an, șeful companiei le-a trimis angajaților săi o știre despre cercetătorii elvețieni care au dezvoltat un implant electric care a ajutat un om paralizat să meargă din nou. „În general, nu ne mișcăm suficient de repede. Mă înnebunește!”

În mai multe rânduri, de-a lungul anilor, Musk le-a spus angajaților să-și imagineze că au o „bombă legată de cap”, în încercarea de a-i face să se miște mai repede, potrivit a trei surse.

Problemele legate de testele efectuate de Neuralink au ridicat întrebări la nivel intern cu privire la calitatea datelor rezultate, au declarat trei actuali sau foști angajați. Astfel de probleme ar putea întârzia oferta companiei de a începe testele pe oameni, pe care Musk a declarat că vrea să le facă în următoarele șase luni.

De asemenea, acestea se adaugă la o listă tot mai mare de dureri de cap pentru Musk, care se confruntă cu critici legate de gestionarea Twitter, pe care a achiziționat-o recent pentru 44 de miliarde de dolari.

Ultimele stiri

  • Europenii au mai mult timp, iar americanii mai mulți bani
  • De ce vrea Macron să dea bombe nucleare Uniunii Europene
  • Țeapă sub nasul inspectorilor ANAF. Firmele și-au șters, din pix, taxele și impozitele
  • VIDEO. Imagini cu deszăpezirea pe Transfăgărășan. Drumul ar putea fi redeschis mai devreme ca de obicei
  • Becali și ai lui își bagă iar nasul în oala Stelei. Pițurcă și Tudorel Stoica, reacție imediată: „Să-și vadă de echipa lui”
  • Alertă în Capitală. Fată de 13 ani, de cetăţenie străină, căzută de la etaj/Adolescenta, dusă la spital
  • Cazul femeii tranșate: Cum NU A FĂCUT NIMIC comisarul șef de nota 1
  • Ucrainenii nu mai au opțiuni pe câmpul de luptă. Un colaps iminent?
  • Campania Kremlinului împotriva rușilor care luptă alături de Ucraina
  • De 1 Mai, pe Litoral, unii turiști fac insolație noaptea
  • Exit mobile version