AcasăȘTIRI EXTERNECe devine Twitter sub Elon Musk. „Este cel mai corect să-l susții...

Ce devine Twitter sub Elon Musk. „Este cel mai corect să-l susții pe cel care îi atacă pe evrei”

elon muskElon Musk și-a recâștigat titlul de cea mai bogată persoană din lume. Ce avere are CEO-ul Tesla

Odată cu preluarea platformei Twitter de către miliardarul Elon Musk, multe conturi, interzise pentru răspândirea urii, au fost reintroduse. De atunci, mesajele de ură sunt în creștere.

Ura este vie și sănătoasă pe Twitter. De când Elon Musk a preluat rețeaua de socializare, multe conturi interzise au reușit să revină, inclusiv cel al lui Donald Trump. Odată cu revenirea acestor utilizatori, mesajele rasiste și homofobe sunt în creștere, potrivit unui studiu.

12.000 de conturi șterse au reînviat

În detaliu, se estimează că injuriile homofobe au crescut cu 40%, cele rasiste cu 200% și cele antisemite cu 60%, potrivit Center four conuntering digital hate.

În total, 12.000 de conturi șterse au primit permisiunea de a scrie din nou pe Twitter de când patronul Tesla a cumpărat rețeaua de socializare. Se așteaptă ca alte 40.000 de persoane să li se alăture în următoarele săptămâni.

Supremația albă se întoarce

Printre conturile de Twitter care revin în forță se numără cel al lui Andrew Anglin, care a fost interzis pe platformă în 2013. Neonazist american, a fondat un site web de supremație albă și antievreiesc.

Revenind, vineri, pe rețeaua de socializare, el a făcut un anunț pentru alegerile prezidențiale din SUA, în 2024. „Întotdeauna am spus că l-am susținut pe Trump, (…) dar acum că Kanye West este aici, în sfârșit mai există și altcineva. Este cel mai corect să îl susții pe cel care alege creștinismul și îi atacă pe evrei”, și-a asumat Anglin, fără jenă, într-un interviu cu un youtuber, informează BFMTV.

Kanye West a vorbit de mai multe ori, în ultimele luni, despre Adolf Hitler și naziști în termeni elogioși. Contul de Twitter al lui Kanye West a fost interzis vinerea trecută.

Conturi anti-vaccin restabilite

Un alt tip de conturi care revine în actualitate: cele anti-vaccin. Acesta este cazul lui Marjorie Taylor Greene. Republicană americană, ea a comparat purtarea unei măști cu Holocaustul, a încurajat oamenii să nu se vaccineze și a transmis o mulțime de informații false despre Covid-19.

Unul dintre primele sale tweet-uri, trimis celor 1,6 milioane de urmăritori, este despre Covid-19. „Dacă lenjeria de corp groasă, din bumbac de înaltă calitate, nu te poate proteja de un pârț, atunci cum te va proteja o mască de Covid-19?”.

„Ne-am întors pentru a ne răzbuna”

Unul dintre conturile care a distribuit cele mai multe informații false despre Covid-19, Project Veritas, a fost, de asemenea, reintrodus pe Twitter. Acest mijloc de comunicare, care are un milion de abonați, distribuie videoclipuri conspiraționiste care vizează laboratorul Pfizer, presupusul pericol al vaccinului anti-Covid-19 și ineficiența măștii.

În ziua revenirii sale pe Twitter, media online nu a ezitat să publice un videoclip care amestecă mulțumirile și avertismentele. „Project Veritas a revenit pe Twitter după 647 de zile în care a fost interzis pe nedrept. Elon Musk ne-a permis să ne întoarcem aici (…), ne-am întors pentru a ne răzbuna”, avertizează fondatorul James O’Keefe.

Noul proprietar al rețelei de socializare nu intenționează să se oprească aici. Elon Musk le-a cerut utilizatorilor să îi spună ce conturi interzise ar putea fi reintroduse.

author avatar
Tudor Borcea
511 afisari

6 COMENTARII

  1. Turbează devianții, waxerii și neonaziștii că nu mai pot cenzura Twitter-ul. SĂ TURBEZE!!!

    • Jegule de pomadă, cremă sau cum gâtu viorii îți mai spui… da-ne o frunte-n burtă să vezi unde-ți ajunge botnița

  2. ura este in firea omului si nu o poti elimina ca asa vrea un utopic . ea poate fi diminuata dar nu prin masuri restrictive fiindca acestea au efect invers , ce interzici omului devine atractiv . lucruri stiute , dar ipocrizia este mare .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger