AcasăȘTIRI EXTERNEExperimente pe animale la Neuralink, firma lui Elon Musk. Acuzații de „suferințe...

Experimente pe animale la Neuralink, firma lui Elon Musk. Acuzații de „suferințe extreme”

Experimente pe animale la Neuralink, firma lui Elon Musk. Acuzații de „suferințe extreme”

Deși oamenii de știință continuă să aibă îndoieli serioase cu privire la fezabilitatea proiectului Neuralink de implant cerebral, Elon Musk spune că firma va testa interfața sa om-mașină, un cip conectat direct în creier, începând cu 2022, pe ființe umane.

Deocamdată, potrivit unei asociații americane pentru apărarea bunăstării animalelor, Physicians Committee for Responsible Medicine (PCRM), testele pe maimuțe de laborator au fost responsabile pentru „suferința extremă” adusă animalelor.

Nepăsare la durerea și stresul primatelor

În cauză, un subcontractant al Neuralink, Universitatea din California/Davis, care are un laborator specializat în testarea primatelor, o unitate federală.

Potrivit Business Insider, PCRM a obținut 700 de pagini de documente referitoare la teste pe 23 de primate, inclusiv rapoarte veterinare, necropsii, examene medicale post-mortem.

Documentele în cauză servesc drept bază pentru o plângere depusă la începutul lunii februarie la Departamentul Agriculturii al Statelor Unite, organismul american responsabil cu respectarea bunăstării animalelor.

Plângerea raportează „suferința extremă care rezultă din tratamente inadecvate ale animalelor și natura extrem de invazivă a implanturilor cerebrale experimentale în timpul testării”, scrie Slate.

Monitorizarea zilnică a animalelor, care pare a fi defectuoasă, este pusă sub semnul întrebării, la fel ca și atenția acordată durerii și stresului acestora, precum și prezența intermitentă a unui medic veterinar destinat să gestioneze anesteziile.

Un iad al animalelor

În exemplele folosite de PCRM în plângerea sa, uneia dintre maimuțele testate de laboratorul UC Davis îi lipseau degetele de la mâini și de la picioare, „posibil din cauza autovătămării sau a altor traume nespecificate”.

Pe scurt, PCRM descrie un veritabil iad al animalelor, căruia doar șapte primate i-au supraviețuit în final, înainte de a fi transferate în unitățile Neuralink, care au rupt legăturile cu universitatea în 2020.

Șapte supraviețuitori din 23 de animale în timpul unei campanii de testare care nu ar fi trebuit să implice moartea cobailor: o situație apreciată ca „șocantă”.

author avatar
Tudor Borcea
546 afisari

3 COMENTARII

  1. Sunt mulți lipsiți de creier care se consideră oameni si fac experimente pe tot felul de ființe.
    Aştia sunt degradații mintali ai lumii si ar trebui închisi pe viață. Ăstia au adus omenirea unde este acum.
    Am avut si noi ceilalți o contribuție prin nerespectarea a tot ce este viu, natura verde, lumea animalelor, apelor si păsările cerului. Dar acesti „bogați ai lumii” au depășit orice limită. Ei sunt satanele pământului.
    Omoară ei oameni, dar animale!
    Putregaiuri cu fețe de om.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger