Cauta

Casa Albă exclude impunerea unui pașaport vaccinal federal

Casa Albă exclude impunerea unui pașaport vaccinal federal/ Foto: Facebook

Casa Albă a declarat că nu va impune un pașaport de sănătate americanilor pentru a arăta că au fost vaccinați împotriva Covid-19, subliniind în același timp că sectorul privat este liber să avanseze către această idee.

„Guvernul nu sprijină și nu va sprijini un sistem care să le ceară americanilor să dețină un certificat”, a spus purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki.

„Nu va exista o bază de date federală privind vaccinările și nici o obligație federală care să impună tuturor să obțină un certificat de vaccinare”, a adaugat ea, în timpul conferinței de presă zilnice.

Cel mai puternic interes pentru această idee vine de la companiile private, dornice să redeschidă locuri unde se adună „un număr mare de oameni”, cum ar fi stadioane sau teatre, a continuat Jen Psaki.

Administrația Biden va publica „sfaturi” cu „răspunsuri importante la întrebările pe care americanii le pun, în special în ceea ce privesc datele personale, securitatea sau discriminarea”.

„Datele personale ale americanilor trebuie protejate”

„În ceea ce privește guvernul federal, interesul nostru este simplu, și anume faptul că datele personale și drepturile americanilor trebuie protejate și, prin urmare, aceste sisteme să nu fie utilizate împotriva oamenilor în mod injust”, a spus secretarul de presă al Casei Albe, scrie AFP.

Mai multe țări au implementat sau intenționează să introducă un „pașaport” sanitar care să arate că o persoană a fost vaccinată împotriva Covid-19, pentru a facilita reluarea unor activități în public și a turismului.

Ideea a stârnit totuși critici și îngrijorări puternice cu privire la o posibilă discriminare și la protecția datelor private.

 

 

Ultimele stiri

  • Un incendiu care a izbucnit la Piaţa Rahova a blocat circulaţia în Bucureşti! A luat foc un magazin Economat (VIDEO)
  • Cutremur în România, în a doua zi de Paște. Ce magnitudine a avut seismul
  • Ploile torențiale și grindina au făcut prăpăd în prima zi de Paşte! Au fost trimise mesaje RO-Alert (VIDEO)
  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Exit mobile version