Cauta

Bulgaria salută nazist în Parlamentul European. „Nu ne spuneți nouă ce să zicem și să facem” (VIDEO)

Bulgaria salută nazist în Parlamentul European. „Nu ne spuneți nouă ce să zicem și să facem” (VIDEO)

Angel Dzhambazki, europarlamentar bulgar membru al grupului eurosceptic ECR, a fost filmat în timp ce făcea salutul nazist în Parlamentul European. „Inacceptabil”, a denunțat președintele Parlamentului, care are în vedere sancțiuni.

După ce a vorbit în timpul unei dezbateri despre statul de drept în Polonia și Ungaria, Angel Dzhambazki, din grupul eurosceptic Conservatori și Reformiști Europeni (ECR), a urcat treptele care duc la ieșirea din hemiciclu, s-a întors și a făcut salutul nazist, timp de câteva secunde, înainte de a pleca.

„Trăiască Bulgaria, Ungaria, Europa statelor naționale”

„Nu vă vom permite niciodată să ne spuneți ce trebuie să spunem și ce să facem. Trăiască Bulgaria, Ungaria, Orban, Fidesz și Europa statelor naționale”, a declarat înainte alesul partidului nationalist bulgar VMRO, la pupitrul hemiciclului.

El a calificat pe Twitter drept „abominație” decizia Curții de Justiție a Uniunii Europene care a validat, miercuri, un mecanism, contestat de Varșovia și Budapesta, care permite privarea de fonduri europene a unei țări unde sunt constatate încălcări ale statului de drept, scrie Le Monde.

„Un salut fascist în Parlamentul European este inacceptabil”, a scris pe Twitter președintele PE, malteza Roberta Metsola (PPE, dreapta). „Mă jignește și jignește pe toată lumea din Europa (…) Acest gest face parte din cel mai întunecat capitol din istoria noastră și trebuie să rămână acolo”.

Vicepreședintele PE, italianca Pina Picierno, care a condus dezbaterea la momentul faptelor, declarase mai devreme că instituția va verifica cu ajutorul camerelor „dacă a fost un salut fascist sau nu” și că, dacă este cazul, vor fi luate sancțiuni.

 

Ultimele stiri

  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Exit mobile version