AcasăCORONAVIRUSUnda de ŞOC vine de la Parlamentul European: "România încalcă regulamentul UE...

Unda de ŞOC vine de la Parlamentul European: „România încalcă regulamentul UE privind certificatul verde”

certificat verde CovidUnda de ŞOC vine de la Parlamentul European: "România încalcă regulamentul UE privind certificatul verde"

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat luni Hotărârea numărul 94 privind stabilirea unor măsuri suplimentare. Potrivit CNSU, certificatul verde este obligatoriu pentru accesul în mall-uri.

Hotărârea adoptată vineri de Guvern nu include, în varianta publicată în Monitorul Oficial, obligația de a prezenta documentul în centrele comerciale. De asemenea, s-au stabilit noi excepții pentru intrarea în instituțiile publice, de exemplu, pensionarii care nu sunt vaccinați pot intra în instituții precum Poșta, pentru a-și ridica pensia.

Între hotărârea CNSU de săptămâna trecută și hotărârea de Guvern care s-a emis au fost unele diferențe care au fost pe baza unei neînțelegeri juridice și modul în care s-au translatat unele măsuri nu a fost foarte clar, plus că am mai sesizat unele chestii care trebuie clarificate”, a spus Raed Arafat.

Consilier în PE contestă certificatul verde

Marius Tudor, consilier în Parlamentul European, afirmă că la nivelul Uniunii Europene certificatul verde nu a fost dezvoltat pentru condiționarea accesului celor nevaccinați. Din această perspectivă, România încalcă regulamentele UE.

Foarte important! Trebuie să știți că la nivel UE certificatul verde NU a fost dezvoltat pentru condiționarea/limitarea accesului în instituții publice, mall-uri, restaurante, hoteluri, etc..

Asta trebuie să știți toți. Acesta a fost dezvoltat pentru facilitarea liberei circulații în spațiul intra-european, transfrontalier, inclusiv pentru călătorii esențiale, cum ar fi transportul de medicamente„, scrie Marius Tudor pe pagina sa de Facebook.

În ciuda intențiilor bune, prin utilizarea certificatului verde pentru impunerea de restricții, România, din păcate, încalcă regulamentul (UE) 2021/953 al Parlamentului European și al Consiliului din 14 Iunie 2021 privind cadrul pentru eliberarea, verificarea și acceptarea certificatelor interoperabile de vaccinare, testare și vindecare de COVID – 19 (certificatul verde) pentru a facilita libera circulație pe durata pandemiei.

Da, e nevoie de responsabilitate generală pentru ameliorarea situației și pentru depășirea crizei, dar nu prin impunerea de restricții nelegale care împart cetățenii în categorii, care creează ură și dispreț între cetățeni, nu prin discriminare”, a mai explicat Marius Tudor.

author avatar
Andrei Ștefan
66.489 afisari

10 COMENTARII

  1. mUE a inventat acest blestemat de certificat pentru calatoriile intre tari ( a luat locul fostului pasaport pe care aveai nevoie de viza). Numai ca slugile, vrand sa dovedeasca care e mai sluga intre slugi, au hotarat ca trebuie folosit peste tot , inclusiv la wc-ul public. Asta inseamna sa fii batut in cap.

    • Interesant ,covid-19 se transmite numai functie de lege?sau se transmite netinand cont de locul unde te afli?acest sistem de a schimba cum ne convine la unul sau altul este pur si simplu dovada de prostie.Dupa ravagiile care le-a facut si face pandemia ,nici nu trebuie sa iesi in colectivitate fara certificat verde.

  2. Macar sa facem ca americanii in timpul segregarii : magazine, baruri, hoteluri, mijloace de transport si spitale separat pt.vcc si separat pentru nevcc.

    • Nuuu. Cei nevaccinati sa nu aibă voie la sistemul sanitar, „ca din cauza lor s-a ajuns aici”, dar sa plătească taxe la fel ca cel vaccinat. 🤨😂🤣

      • Esti un mare imbecil !De bou n-ai auzit că si dacă esti vaccinat te poți infectă si crapa?Dar tu BATman,BATman! în prostie!

  3. Rahati cu ochi…merge tata(pensionar) la posta sa ridice o recomandata si nu il lasa inauntru decat cu ceferticatu’ verde… desii e clauza pentru pensionari sa poata intra si fara vaxin daca trebuie sa isi ridice pensia. Dar deh cate unu’ care primeate in paza usa nu primeate si lamuririle de rigoare.

  4. Vos îți germana sau araba ca astea nu știu ce vb UE ia-ți votat ca are idei germane dar nemții au uitat aceste idei

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger