AcasăȘTIRI EXTERNEScandal în Italia. O înmormântare în drapel cu svastica înfurie episcopia Romei...

Scandal în Italia. O înmormântare în drapel cu svastica înfurie episcopia Romei (VIDEO)

Scandal în Italia. O înmormântare în drapel cu svastica înfurie episcopia Romei (VIDEO)

O scenă uluitoare a avut loc luni la Roma. Un drapel nazist cu svastica a fost pus pe sicriul unei activiste neofasciste în fața unei biserici din capitala Italiei unde a avut loc înmormântarea ei. Dioceza Romei și-a exprimat marți indignarea.

Salutul fascist la funeralii

O fotografie publicată de cotidianul La Repubblica arată persoane în doliu în fața Bisericii Santa Lucia din cartierul luxos Prati, înconjurând sicriul acoperit cu un steag roșu cu o zvastică pe el.

Sursa precizează că înmormântarea de luni fusese organizată pentru Alessia Augello, membră Forza Nuova. Acest grup neofascist este acuzat că s-a aflat la originea unor manifestații violente în centrul Romei în octombrie, care au vizat instituțiile publice și sediul unui sindicat.

Potrivit La Repubblica, Alessia Augello, în vârstă de 44 de ani, a murit de tromboză venoasă profundă. Membrii Forza Nuova au efectuat salutul fascist în timpul înmormântării sale, potrivit aceleiași surse.

„Un simbol incompatibil cu creștinismul”

Episcopia Romei a confirmat că sicriul era acoperit cu un steag nazist, pe care l-a numit „un simbol oribil incompatibil cu creștinismul”, adăugând că unii dintre cei prezenți la funeralii au strigat și au făcut gesturi în legătură cu „această ideologie extremistă”, scrie Euronews.

Dioceza a condamnat incidentul ca fiind „ofensator şi inacceptabil”, într-un comunicat.

Preotul paroh, Alessandro Zenobbi, și-a exprimat „profunda tristețe, dezamăgire și consternare față de cele întâmplate”, „în timp ce a luat distanță de fiecare cuvânt, gest și simbol folosit în exteriorul bisericii”.

Filiala regională a televiziunii publice Rai din Lazio, regiune a cărei capitală este Roma, a publicat marți un reportaj cu imagini ale înmormântării, unde se poate vedea mulțimea executând salutul fascist în fața sicriului acoperit cu zvastica.

Forza Nuova a fost înființată în 1997, în tradiția organizațiilor violente de extremă dreapta active în Italia.

Actualul său lider, Roberto Fiore, în vârstă de 62 de ani și tată a 11 copii, a fost condamnat în anii 1980 pentru asociere subversivă și pentru întemeierea unei mișcări politice armate de extremă dreaptă.

Potrivit La Repubblica, poliția a participat la înmormântare și a demarat o investigație.

author avatar
Tudor Borcea
958 afisari

3 COMENTARII

  1. incet incet,din cauza minciunilor unor ideologisti mercantili, dovedite istoric si corectitudinii politice,fortele naziste ,de fapt nationaliste vor fi tot mai prezente in spatiul public.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger