AcasăȘTIRI EXTERNEViktor Orban vrea să scoată Ungaria din UE: „Nu există altă soluție”

Viktor Orban vrea să scoată Ungaria din UE: „Nu există altă soluție”

Viktor Orban

Premierul maghiar Viktor Orban a făcut sâmbătă o aluzie la posibilitatea ca Ungaria să părăsească Uniunea Europeană, fiind pentru prima dată când evocă o astfel de posibilitate.

Acesta a declarat că Uniunea Europeană duce „un război sfânt, un jihad” sub sloganul statului de drept, cerând totodată „toleranţă” din partea UE faţă de Ungaria. În caz contrar, a spus el, nu va fi posibil să se continue pe o cale comună.

Ungaria a vrut să menţină UE unită „în ciuda alienării culturale tot mai mari”. Acesta este motivul pentru care Budapesta a făcut „oferte de toleranţă” atât Bruxelles-ului, cât şi Berlinului în mai multe rânduri, a mai declarat Viktor Orban.

„Nu există altă soluţie, ci doar toleranţă. Aceasta este singura modalitate de a găsi o cale comună”, a punctat premierul Ungariei.

Ungaria încalcă noul mecanism al UE privind statul de drept

Viktor Orban a vorbit cu câteva zile înainte de o decizie crucială a Curţii Europene de Justiţie (CEJ) referitoare la noul mecanism al UE privind statul de drept. În cadrul acestui sistem, ţările care încalcă statul de drept ar putea pierde fonduri de la bugetul general al UE.

Ungaria şi Polonia au depus o plângere împotriva acestui mecanism, care a fost adoptat în decembrie 2020, iar CEJ urmează să se pronunţe miercuri.

În 2021, ideea ieșirii Ungariei din UE a fost vehiculată în mod deschis și serios de principala instituție media a guvernului. „Este timpul să vorbim despre Huxit”, titra Magyar Nemzet în versiunea germană a unui articol de opinie în august 2021.

author avatar
Andreea Vlad
823 afisari

5 COMENTARII

  1. decat sa fii santajat tot timpul ca nu primesti bani daca nu aplici tot felul de bizarerii care le trec prin cap nebunilor din Bruxelles , esti nevoit sa o faci si pe asta .

  2. Păi au dreptate. Doar mioriticii, în prostia și lașitatea lor proverbială, se lasă batjocoriți și furați pe față.

      • Să mă trezești cînd V Orban scoate Ungaria din UE. Nu numai c-o să recunosc că sînt așa de prost ba mai mult.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger