Cauta

Austria, cea mai mare creștere a cererilor de azil din UE, în 2022

Austria, cea mai mare creștere a cererilor de azil din UE / Foto: printscreen

Cererile de azil s-au triplat în Austria anul trecut, făcând din acest stat membru al UE țara cu cea mai mare creștere a numărului de cereri din întreagul bloc comunitar, potrivit unui raport al Comisiei Europene.

 

În Uniunea Europeană, 923.991 de persoane au solicitat azil în 2022, aproape dublu față de media anului precedent. Cei mai mulți solicitanți au venit din Siria, Afganistan, Turcia, Venezuela și Columbia.

100.000 de cereri în 2022

Germania, Franța, Spania și Austria sunt principalele destinații pentru solicitanții de azil, în timp ce Ungaria, cu doar 46 de cereri, este statul membru cu cele mai puține solicitări.

Austria a înregistrat cea mai mare creștere a numărului de cereri de azil din UE în 2022 – anul trecut au fost depuse peste 100.000 de cereri. Comparativ cu anul precedent, aceasta este cea mai mare creștere în cifre absolute din UE, după cum a relatat publicația germană Welt am Sonntag.

Austria, care a avertizat în repetate rânduri cu privire la o creștere a imigrației ilegale, s-a opus prin veto aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen, spunând că aceste două țări nu vor fi capabile să efectueze suficiente controale la frontiere pentru a opri imigrația legală. Motive denunțate la București și la Sofia ca fără legătură cu realitatea.

Luni, cancelarul austriac Karl Nehammer a vizitat granița dintre Bulgaria și Turcia pentru a evalua situația. Înaintea călătoriei sale, Nehammer a solicitat Comisiei Europene să acționeze și să consolideze frontiera europeană.

El a subliniat „sprijinul său deplin pentru Bulgaria și România” și a cerut „acțiuni concrete din partea Comisiei Europene pentru a consolida gestionarea frontierelor externe”, informează Euractiv.

„Bulgaria trebuie să fie capabilă să pună în aplicare un sistem de supraveghere a frontierelor la fel de robust ca cel din Grecia. Fondurile necesare din bugetul UE trebuie să fie puse la dispoziție în acest scop”, a declarat Nehammer într-un comunicat de sâmbătă.

Pe lângă solicitanții de azil, aproximativ cinci milioane de ucraineni au solicitat „protecție temporară”, care le permite să obțină un permis de ședere imediată și dreptul de a lucra în UE.

Ultimele stiri

  • VIDEO. Un autobuz cu pasageri a căzut într-un râu, în Sankt Petersburg. Bilanțul victimelor/Imagini de la fața locului
  • Șeful ELCEN a ieșit cu cifre: „Datoria Termoenergetica la ELCEN este de un miliard de lei”
  • Rareș Bogdan, despre situația PNL: „Astăzi, niciun sondaj nu ne mai coboară sub 25%”
  • Mihai Albu, diagnosticat cu cancer. Designerul a fost operat/Primul mesaj al fostei soții, Iulia Albu: „Este o luptă grea în care…”
  • Incident grav! Doi polițiști, împuşcaţi într-o secție de poliție din Paris – VIDEO
  • Trucul prin care românii pot să ajungă să păcălească automatele sistemului de reciclare și să ia bani şi pe sticle care nu sunt în program
  • UPDATE. Informații noi despre starea lui Florin Piersic/„Perioada critică postoperatorie este de 72 de ore”
  • Noi vești despre starea actorului Florin Piersic. Ministrul Sănătății: „Lucrul ăsta contează foarte mult”
  • Poza Zilei
  • Amiralul Horatio Nelson are de gând să elibereze Crimeea în doi timpi și trei mișcări
  • Exit mobile version