AcasăPoliticaIncredibil! De ce nu vrea Guvernul să dea în judecată Austria pentru...

Incredibil! De ce nu vrea Guvernul să dea în judecată Austria pentru veto-ul la Schengen

Victor Negrescu ”Abordarea noastră este să nu atragem atenția”

România ar avea toate drepturile și toate motivele să atace Austria la Curtea de Justiție a Uniunii Europene pentru votul negativ la intrarea în Schengen și, în plus, să ceară și despăgubiri pentru prejudiciile economice aduse. Guvernul, însă, a ales să nu facă acest lucru, dintr-un motiv absolut penibil: ca să nu supere pe nimeni. Europarlamentarul Victor Negrescu susține că o asemenea strategie, în actualul context, nu ne ajută cu nimic.

O acțiune la Curtea de Justiție a UE împotriva votului Austriei care a blocat intrarea României în Schengen poate fi inițiată și de statul român, însă statul român a spus, prin reprezentanții săi, că nu o va face, arată europarlamentarul Victor Negrescu. Acesta susține că statul român putea să inițieze o astfel de acțiune juridică direct, putea să solicite unui alt stat să facă lucrul acesta în numele său, cum au făcut-o alții cu noi, sau putea să ceară Comisiei Europene sau Parlamentului European să facă acțiunea, dar nu s-a întâmplat nimic din toate acestea.

”Pe acest subiect, ca și pe multe altele ce țin de politica externă, abordarea noastră este să nu supărăm pe nimeni și să nu atragem atenția. Ori acum, în politica externă modernă care duce la rezultate, și vedem exemplul Croației, trebuie să fii mai incisiv, mai pragmatic, să abordezi lucrurile cu mai mult profesionalism”, ne-a declarat europarlamentarul Victor Negrescu. Un demers important și concret a venit, însă, din partea cetățenilor români, care au semnat o petiție pentru aderarea României la Schengen, depusă la Parlamentul European de Răzvan Nicolescu, fostul ministru al Energiei, în care Austria este acuzată de încălcarea Tratatului UE. ”Documentul va fi dezbătut în Comisia de petiții a Parlamentului European, unde vor fi invitați toți cei responsabili, printre care Comisia Europeană și Avocatul Poporului de la UE. Urmează apoi emiterea unei rezoluții, care poate avea un efect. Interesant este că dezbaterea va fi în martie, în preajma Consiliului de Justiție și Afaceri Interne, ceea ce înseamnă că poate genera și o discuție a subiectului la acest consiliu”, ne spune europarlamentarul Victor Negrescu.

Un precedent periculos

Totodată, acțiunea la Curtea de Justiție a UE poate fi inițiată și de Comisia Europeană, de Parlamentul European și, în anumite condiții bine argumentate, și de simplii cetățeni. Europarlamentarul Victor Negrescu a trimis și o adresă Ursulei von der Leyen în care i-a specificat care sunt măsurile de ordin juridic pe care le poate adopta Comisia Europeană pe acest palier și că atacarea deciziei la Curtea de Justiție a UE reprezintă una dintre ele.

”Veto-ul Austriei, cel puțin din argumentele prezentate de cancelarul acestei țări, a fost motivat prin faptul că nu sunt de acord cu argumentele Comisiei Europene, deci veto-ul a fost împotriva recomandării Comisiei Europene, iar pe zona de migrație au venit cu date care au contrazis ceea ce a susținut Comisia. Și atunci ar fi în interesul Comisiei Europene, ca și gardian al tratatelor UE, să protejeze integritatea și respectarea, pe viitor, a deciziilor sale, și să atace la Curte. De fapt, acțiunea la Curtea de Justiție a UE trebuie inițiată împotriva deciziei și împotriva modului în care Consiliul European a procedat pe acest subiect și chiar se poate câștiga”, ne-a precizat europarlamentarul Victor Negrescu. Singura problemă este că acest tip de proces durează chiar și doi ani, dar ar fi un element prin care se arată încă o dată că România are argumente temeinice pentru aderarea la spațiul Schengen.

Neloialitate flagrantă

Comisia Europeană, potrivit articolului 258 al Tratatului UE, ar putea să publice o opinie în care să spună că nu este de acord cu Austria, lucru care nu a fost făcut, ne mai spune europarlamentarul Victor Negrescu. Publicarea unei astfel de opinii nu ar apăra doar România în acest caz, ci ar apăra tot ceea ce înseamnă solidaritatea europeană, mecanismele europene, colaborarea loială, respectarea recomandărilor instituțiilor europene. ”S-a creat un precedent periculos și pentru alte subiecte. Asta nu cred că s-a înțeles încă, pentru că dreptul de veto trebuie argumentat serios, potrivit tratatelor UE, nu cum a făcut Austria cu datele despre migrație care infirmau toate datele Comisiei Europene”, a arătat europarlamentarul Victor Negrescu.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
1.592 afisari

33 COMENTARII

  1. Pentru ca sint niste slugi ordinare din echipa cistigatoare a lui Mutulica, tradatori de tara.

    • ZIARE.COM , TOTI KAKTII PRESEI ROMANESTI ANALFABETI SI PROPAGANDISTI FOSTI COMUNSTI S-AU ADUNAT PE SITE-UL ZIARE.COM , MOOISTI SI LINGAI IN KOOR CU EXPERIENTA DIN EPOCA DE AUR CEAUSISTA IN FRUNTE CU UN FALS ELVETIAN ANONIM MACGIGI , UN MARE EXCREMENT SI TARFA PEDERASTA HOIT IMPUTIT SI CADAVRU AMBULANT

      ZIARE.COM , TOTI KAKTII PRESEI ROMANESTI ANALFABETI SI PROPAGANDISTI FOSTI COMUNSTI S-AU ADUNAT PE SITE-UL ZIARE.COM , MOOISTI SI LINGAI IN KOOR CU EXPERIENTA DIN EPOCA DE AUR CEAUSISTA IN FRUNTE CU UN FALS ELVETIAN ANONIM MACGIGI , UN MARE EXCREMENT SI TARFA PEDERASTA HOIT IMPUTIT SI CADAVRU AMBULANT
      SECURITATEA ISI FACE VEACUL IN CONTINUARE CU ACELEASI METODE SI OBICEIURI COMUNISTOIDE
      E PLINA ROMANIA DE SECURISTI , O PLEAVA A SOCIETATII SI UN CANCER AL NATIUNII

      ROMANIA A DEVENIT O NOUA DICTATURA , SI UN STAT ESUAT CU O POLITICA MINCINOASA CU POLITICIENI DOBITOCI , INCOMPETENTI , CORUPTI , HOTI , ESCROCI , MAI RAU CA PE TIMPUL LUI CEAUSESCU
      ROMANIA DISTRUSA CUM N-A FOST EA NICIODATA
      IOBAGIE SI SCLAVAGISM MODERN , DICTATURA SI SLUGARNICIE

      • ESUATUL STAT AL FALSIFICATORULUI SASE CASE , O RUSINE , CEA MAI MARE RUSINE DIN ISTORIA ROMANIEI

        MA DUC SA VOMIT , L-ATI CRITICAT PE DRAGNEA C-A PUS-O PE VIORICA 2020 P.Min. SI-L LAUDATI PA SASALAU CA LA PUS PE SIGURANTAT IN LOCUL EI
        BRAVO

        COALITIA LA ORDINUL SSASULUI , STATUL ESUAT SI FALIMENTUL ROMANIEI NICI CEAUSESCU N-A REUSIT SA FACA MAI BINE , SI L-ATI IMPUSCAT

        CUM DE NU OBSERVA NIMENI CA SISTEMUL DE GUVERNARE A LUI DRAGNEA A FOST COPIAT DE KALUS JOHANIS SI IN LOCUL VEORICAI AU FOST PERINDATI SICA MANDOLINA BETIVUL , PUSCARIASUL CITU CE A FACUT IMPRUMUTURI DE MAI MULTE ZECI DE MILIARDE € SI ACUM UN PLAGIATOR DOCTORAND IDIOT

        ROMANIA A INCAPUT PE MAINILE UNOR IMPOSTORI SI INCOMPETENTI , PROFESORI , DOCTORI INGNERI , SAVANTI DE RENUME DE KLOSET , CA PE TIMPUL LUI CEASCA
        DACA NU MAI RAU , DAR DE DATA ACEASTA ESTE EXCEPTIONAL , CU UN CONDUCATOR SSUPREM SSAS , NICI MACAR ROMAN ,
        VAI VOUA ROMANILOR CE ALEGETI UN VENETIC TRADATOR CONDUCATOR DE TARA SI POPOR

        CIOLACU SI CIUCA DOCTORANZII MANDRIA ROMANIEI . CIOLACU VORBESTE MAI PUTIN SA NU I SE VADA PROSTIA . CIUCA NU MAI E NEVOIE , E DOBITOC DE-A BINELEA

        • Plagiatorul doctorand a fost pus de americani .
          Ia sa cautam prin istorie sa vedem unde au mai pus americanii militari in fruntea unei tari si ce au devenit acestia apoi !

          • Unde altundeva decit in echipa cistigatoare pnl, generalul izmana, plagiatorul Ciuca de Maciuca, eroul de la Dabuleni.

      • Jègurilor fùtù-va in gura de déjectii ruse si hoituri perimate sa-i sugéti pùlà lu Zelensky lábàgiilor pedérasti mùisti rusi.

        Fùtùtzi mortzii mätii si a familiei tale de viermi de cäcát vorbitori de limba romana dar déjectii rusesti imputzite fùtu-va in gura de milogi si trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti. Bag pùla in rassa ta de éxcrement imputit sùgi pùlá zilnic pentru o zama haurista putinista.

        Romanii sa-si borasca pùllile in gura ta si a familiei tale toata natia romana si Diaspora , fùtu-va in gura de milogi trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti
        Bizon cācatule gros, 976 de pul.i sā su.gi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fu.t pe nevastā-ta pana imi dau drumu pe burta ei, lu.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pu.la in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas.

        Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi

        Sa imi ba.g toata pu.la in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scullam.ent de pe internet, sa ma f.ut in ambasada rusiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actio.narii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bul.an.gii La.che nemanc.ati care ati fost si sunteti niste expirati.

      • Jègurilor fùtù-va in gura de déjectii ruse si hoituri perimate sa-i sugéti pùlà lu Zelensky lábàgiilor pedérasti mùisti rusi.

        Fùtùtzi mortzii mätii si a familiei tale de viermi de cäcát vorbitori de limba romana dar déjectii rusesti imputzite fùtu-va in gura de milogi si trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti. Bag pùla in rassa ta de éxcrement imputit sùgi pùlá zilnic pentru o zama haurista putinista.

        Romanii sa-si borasca pùllile in gura ta si a familiei tale toata natia romana si Diaspora , fùtu-va in gura de milogi trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti
        Bizon cācatule gros, 976 de pul.i sā su.gi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fu.t pe nevastā-ta pana imi dau drumu pe burta ei, lu.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pu.la in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas.

        Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi.

        Sa imi ba.g toata pu.la in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scullam.ent de pe internet, sa ma f.ut in ambasada rusiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actio.narii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bul.an.gii La.che nemanc.ati care ati fost si sunteti niste expirati.

    • Jègurilor fùtù-va in gura de déjectii ruse si hoituri perimate sa-i sugéti pùlà lu Zelensky lábàgiilor pedérasti mùisti rusi.

      Fùtùtzi mortzii mätii si a familiei tale de viermi de cäcát vorbitori de limba romana dar déjectii rusesti imputzite fùtu-va in gura de milogi si trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti. Bag pùla in rassa ta de éxcrement imputit sùgi pùlá zilnic pentru o zama haurista putinista.

      Romanii sa-si borasca pùllile in gura ta si a familiei tale toata natia romana si Diaspora , fùtu-va in gura de milogi trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti
      Bizon cācatule gros, 976 de pul.i sā su.gi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fu.t pe nevastā-ta pana imi dau drumu pe burta ei, lu.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pu.la in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas.

      Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi

      Sa imi ba.g toata pu.la in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scullam.ent de pe internet, sa ma f.ut in ambasada rusiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actio.narii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bul.an.gii La.che nemanc.ati care ati fost si sunteti niste expirati.

  2. Romania prin mafia „statului paralel” si mafiotii khazari din Austria au multe afaceri de sute de miliarde de euro impreuna in Panama,CostaRica,Elvetia,Monaco etcetera

    • Hotelul MariottBucuresti a gazduit 32de ani mafia ANRP,mafiaAlQaida cu atacurile de la11sept2001 prin aceleasi persoane

    • Vorbim de sume jefuite din mai multe tari de ordinul TRILIOANELOR de dolari si euro….persoanele cheie sunt Bandar Bin Sultan,NielsSchnecker,FatihTaher,Gittenstein plus bancherii (Isarescu,Stolojean toti erau DIE-GRU)

        • Cand a venit Baroneasa EmmaNicholson laMariott cica sa „opreasca traficul de copii” de fapt a venit sa negocieze cu securistii DIE-GRU spaga de la Tiriac si Nastase…cine are afaceri cu astia?Austria,Bilderbergul…vezi cine venea la vanatoare laBalc,printul deMonaco unde se spalau banii din mafia imobiliara

          • Cine a protejat clanurile interlopeCamatarii Cordunenii si altii care furnizau carne vie la aristocratii europeni si englezi???A fost IGPR-ul cu UM0215

      • De ce scrie STRABAG pe hptelul Mariott??????o fi vreo firma dinSomalia????sau Austria

        • Sa nu uitam ca sefia DIE-GRU era nu numai la Moscova ci si in Polonia sau Kiev,mai stiti numele generalului Jaruzelski cu Pactul de laVarsovia???Aia e in Polonia…Pacepa era polonez…Stolojinschi e tot polonez…majoritatea jefuitorilorRomaniei de dupa1990sunt GRU-DIE care au afaceri inAustria cu mafia khazara si oamenii luiHITLER-CIA

          • Pacepa era CEH !!!
            La fel ca madam Madeleine Jana Korbel Albright[1] (born Marie Jana Körbelová, later Korbelová; May 15, 1937 – March 23, 2022).

          • Cehi polonezi ukrainieni de fapt persoanele de care vorbim sunt mafia khazaro-satanista care si-a schimbat de n-shpe ori pasapoartele.Exemplu Pedofilul Robert Maxwell s-a nascut inUcraina AbrahamHoch dupa care si-a luat numele JanLudwigKoch si inca alte3nume pana a ajuns sa-l cheme „Maxwell”.Avocatul si consilierul lui a fost SAMUEL PISAR din Polonia,tatal vitreg al lui AnthonyBlinken dinUcraina actualul sef la US State Department.Hilarry Clinton se numea Rodowski si era din Polonia dar si-a luat pasaport britanic ” Rodham”…Toti sunt khazari satanisti la fel ca Rotschild

  3. DACA DAI PRAFUL DE PE JEGUL DE GUVERN AL ROMANIEI GASESTI DOAR LOAZE ,PRAMATII,TRADATORI SI DERBEDEI !,CINE SA APERE INTERESELE ROMANIEI CAND EI SUNT TOTI NISTE SANTAJABILI ORDINARI .
    DE LA RANCHINOSUL CU GUVERNELE LUI S_A ALES PRAFUL SI PULBEREA DE ROMANIA .
    ACEST MOLAU A DUBLAT INDATORAREA TARII ,DOAR CA SA FACA PE PLACUL HIENELOR AMERICANE A CAROR LACOMIE N-O SATURA NICI PAMANTUL !.

    • NU-L VORBITI DE RAU PE JOHANUS NAZZISTUL CA PANA ACUM TOATA LUMEA LA LINS IN KOOR CA FIIND CEL MAI BUN . ACUM NU MAI E ?
      CEAUSESCU A FOST LAUDAT LA FEL 25 DE ANI

  4. RASPUNSUL LA TITLUL ARTICOLULUI ESTE CA CEI CARE SUNT LA PALATUL VICTORIA….COTROCENI..MODROGAN SI KISELEFF….SUNT STATI DOAR PENTRU POZITIA CAPRA.

  5. Mai crede cineva in adunatura asta zisa ue care isi face reguli fiecare cum ii sta bine. Nu stiu decat sa puna pumnul in gura celor din uniune ca la nivel international e doar o gluma,nu conteaza.Atarna pe langa Rusia,China si SUA .

  6. gata le ati rezolvat pe toate…prin comentariile voastre…si pana la urma …ce facem?..a stam si ne dam cu parerea….e cel mai usor..

  7. Asta este echipa castigatoare pusa in varful gramezii de o natie cretina .Anul viitor vor vota maimuta care apare zilnic la televizor cum bine zicea dna Tatoiu.Slava.

  8. Romania nu are popor care sa iasa la beregata astora, sa curete tara de aceste lichele nenorocite care ne-au dus unde se vede. Procentul celor care ar face ceva e mic.Unii sunt afara ,plecati de scarba si nevoi,marea majoritate o duc ca-n povesti,e mafia care fura si care ajuta la furat. Ziare,televiziuni,justitie, politie, interlopi, cei din primarii,regii,ministere guvern,parlament.Credeti ca intamplator au venit legionarii? Asa era si atunci.Modelul astora de acum e al celor de atunci. Sunt urmasii liberalilor, taranistilor si gunoaielor din comunism. Mihalache, Carol si Maniu faceau regulile, furau la intrecere.Unii cu Soda,Carol cu 10% Pe vremea lui Bratianu visteria tarii era la cheremul lui si al lui Misu Koglniceanu .La romani hotia a disparut doar pe vremea lui Vlad Tepes.

    • Sa nu uitam ca tocmai cei plecați afara ne au procopsit cu acești trădători în fruntea tarii,10 august cica diaspora cum sunau ei rudele sa voteze iohanis ca vor sa se întoarcă în tara ,a veni vreunul înapoi sau au plecat mai mulți,la următoarele alegeri o sa auzim aceiași placa,nu votam cu x sau y ca este hot,corupt dar votam cu cel care ne minte și manipulează frumos

  9. Prostii! O (ipotetică) condamnare a Austriei la Curtea Europeană de Justiție NU, repet NU înseamnă transformarea votului negativ într-un vot pozitiv. În cel mai bun caz de desființează decizia incriminată. Tot ce se poate obține e punerea din nou la vot. Ce nu înțeleg teribiliștii, care-și dau cu presupusul, în necunoștință de cauză, este că votul e suveran și nu poate fi cenzurat prin hotărâri judecătorești. Singura cale e cea a compromisului. Simplu.

  10. E clar ,ortodocsii nu au ce cauta in sandramaua ue pt ca ei sunt anticrestini.Grecia e nula iugoslavia rupta cu kosovo, rusia in razboi si romania sluga ,ortodocsi toti dar resurseleor sunt bune. Ucraina mult iubita vedem cum executa otrodocsii.slugile satanei.

  11. Societatea financiară specializată în toate domeniile de împrumut.
    Vă punem la dispoziție oferte adaptate la toate nevoile dumneavoastră de finanțare cu un credit personal și investim în proiectele dumneavoastră majore.
    Aceasta este rezervată companiilor și persoanelor serioase care caută un împrumut pentru a-și finanța proiectele.
    Oferim împrumuturi persoanelor fizice: credite de consum, credite pentru locuințe, achiziții de credite, achiziții de datorii pentru a consolida toate datoriile într-un singur împrumut, împrumuturi școlare pentru studenți, împrumuturi auto.
    Vă însoțim în finanțarea proiectelor dumneavoastră, cum ar fi construcția casei, a birourilor, a afacerii dumneavoastră sau a unui proiect care necesită finanțare externă.
    Vă rugăm să ne contactați pentru mai multe informații despre oferta de a fi mulțumit: Email: poulaintherese4@gmail.com

  12. Jègurilor fùtù-va in gura de déjectii ruse si hoituri perimate sa-i sugéti pùlà lu Zelensky lábàgiilor pedérasti mùisti rusi.

    Fùtùtzi mortzii mätii si a familiei tale de viermi de cäcát vorbitori de limba romana dar déjectii rusesti imputzite fùtu-va in gura de milogi si trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti. Bag pùla in rassa ta de éxcrement imputit sùgi pùlá zilnic pentru o zama haurista putinista.

    Romanii sa-si borasca pùllile in gura ta si a familiei tale toata natia romana si Diaspora , fùtu-va in gura de milogi trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti
    Bizon cācatule gros, 976 de pul.i sā su.gi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fu.t pe nevastā-ta pana imi dau drumu pe burta ei, lu.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pu.la in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas. .

    Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi

    Sa imi ba.g toata pu.la in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scullam.ent de pe internet, sa ma f.ut in ambasada rusiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actio.narii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bul.an.gii La.che nemanc.ati care ati fost si sunteti niste expirati.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger