AcasăEconomieAustriecii, datori-vânduţi României, dar tot ne blochează la Schengen! Ce date are...

Austriecii, datori-vânduţi României, dar tot ne blochează la Schengen! Ce date are ANAF

romani afaceriAustriecii, datori-vânduţi României, dar tot ne blochează la Schengen! Ce date are ANAF

Firmele austriece care fac bani în România au „uitat” să-şi plătească datoriile către ANAF. Cel puţin aşa reiese din datele autorităţilor.

Dintre cele aproape 3.000 de firme cu capital majoritar austriac din baza de date a ANAF care operează în România, aproape 1.000 figurează cu obligații fiscale neachitate către bugetul de stat, totalizând 392 de milioane de lei.

Firmele austriece, sub ochiul ANAF

Firmele austriece au intrat în atenţia publică în contextul în care Austria a fost statul care s-a opus recent cel mai vizibil aderării României la spaţiul Schengen, iar politicieni, oameni de afaceri şi chiar oameni obişnuiţi au vehiculat posibilitatea boicotării companiilor cu capital austriac.

„La data de 30 noiembrie a anului 2022, un număr de 2.915 contribuabili cu capital majoritar austriac figurează în baza de date a Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), din care un număr de 2.021 de contribuabili nu înregistrau obligații fiscale restante.

Un număr de 894 înregistrau obligații fiscale neachitate la bugetul general consolidat, în sumă de 391,8 milioane de lei”, a transmis Ministerul de Finanțe pentru profit.ro.

500 firme, executate silit

Totodată, peste 500 de firme cu capital austriac sunt în procedură de executare silită. Numele firmelor nu au fost dezvăluite, pentru că ANAF și Ministerul Finanțelor au limite prevăzute de legislația secretului fiscal privind informațiile fiscale pe care le pot face publice.

Recent, șeful ANAF, Lucian Heiuș, a anunțat că va fi verificată „la sânge” și compania OMV Petrom pentru a vedea dacă se încadrează sau nu la plata taxei de solidaritate.

„Dacă vor refuza să plătească, vom veni cu o impunere și apoi vom trece spre executarea silită”, a afirmat Lucian Heiuş.

author avatar
Andrei Ștefan
509 afisari

5 COMENTARII

  1. Si pâna acuma nimeni nu a văzut asta ?! Câta neseriozitate ! Păi in stilul acesta NICIODATA in România nu va fi bine si de vină suntem DOAR NOI, SINGURI NOI.Daca fiecare român si-ar face treaba cu COMPETENTA altfel ar sta lucrurile.

  2. Fapte, nu date. Ce sa facem cu datele de la ANAF, daca aceasta institutie este moarta de frica si nu face nimic impotriva datornicilor? Si oricum datoriile firmelor austriece nu au nimic de a face cu Schengenul.

  3. eu sint curios daca ne lasa in schengen pina la urma , austriecii vor fi lasati sa ne jefuiasca in continuare ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger