AcasăNewsUPDATE. Informații noi despre starea lui Florin Piersic/„Perioada critică postoperatorie este de...

UPDATE. Informații noi despre starea lui Florin Piersic/„Perioada critică postoperatorie este de 72 de ore”

Marele actor a fost supus, joi, unei intervenții chirurgicale, la genunchi.

UPDATE: Apar informații de ultimă oră despre starea actorului Florin Piersic, după operația la care a fost supus recent, la „Foișor”.

Comunicat de la spital: „Evoluție lent favorabilă”

Managerul Spitalului „Foișor”, Șerban Dragosloveanu, a anunțat date oficiale despre starea de sănătate a marelui actor, potrivit stiripesurse.ro.

Sunt informații ce au apărut vineri dimineață, 10 mai.

Într-un comunicat de presă, se precizează că starea maestrului Piersic este „ușor îmbunătățită”. Și că actorul se alimentează și bea lichide singur.

În urma evaluării din această dimineață, s-a constatat că starea de sănătate a domnului Florin Piersic este ușor îmbunătățită, cu o evoluție lent favorabilă. În prima zi postoperator, parametrii biologici legați de inflamație s-au ameliorat, pacientul este afebril, cooperant, se alimentează și bea lichide singur. Perioada critică postoperatorie este de 72h.”, se precizează în comunicatul spitalului în care este internat Florin Piersic.


Medicii îl țin sub observație pe Florin Piersic și îi monitorizează permanent starea de sănătate. Însă apar detalii îngrijorătoare despre o decizie ce ar putea fi luată în cazul artistului în vârstă de 88 de ani.

Apar noi detalii despre starea de sănătate a lui Florin Piersic, despre care s-a aflat că a fost operat joi. Medicii iau în calcul amputarea piciorului actorului, potrivit fanatik.ro.

În cursul zilei de joi, Florin Piersic a fost supus unei intervenții chirurgicale complexe la Spitalul Foișor. Medicii i-au montat marelui actor o proteză provizorie, cu pompă de antibiotic, astfel încât să curețe locul infecției.

Dus la ATI, după operație

După operație, actorul a fost dus la Terapie Intensivă. Starea actorului e una bună, intervenția chirurgicală fiind un succes.

Proteza pe care medicii au îndepărtat-o a fost montată în anul 2019. Aceasta a devenit, însă, sursa infecției din corpul marelui actor. Florin Piersic ar putea reveni la Institutul din Cluj-Napoca, pentru ca medicii să-i monteze un nou stimulator cardiac, dat fiind faptul că a fost îndepărtat cel pe care îl avea deja.

Marți seară, Florin Piersic a fost adus cu o aeronavă SMURD de la Cluj la București. S-a aflat că familia a cerut transferul în Capitală. Maestrul Piersic a fost dus în primă fază cu o ambulanță la Institutul „Matei Balș”, unde a fost evaluat de către personalul medical de la acest spital. Ulterior, i-a fost făcut un PET-CT pentru a vedea în ce stadiu era infecția. Apoi a ajuns la Spitalul Foișor pentru o nouă intervenție chirurgicală.

Medicii ortopezi de la Spitalul Foișor spun că infecția cu stafilococ i-a afectat actorului genunchiul foarte tare, notează sursa citată. Din acest motiv, ar fi luată în calcul inclusiv amputarea piciorului acestuia.

author avatar
Andrei Coman
253 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger